De gemeentelijke diensten zijn gesloten op

donderdag 5 mei
vrijdag 6 mei
maandag 16 meiMeer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.
De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

DE BIB IS GESLOTEN TIJDENS HET LANGE WEEKEND VAN 5-6-7-8 MEI 2016

Zowel de hoofdbibliotheek in Strombeek-Bever als het filiaal in Grimbergen zullen gesloten zijn tijdens het weekend van Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart. Onze inleverbus naast de ingang van de hoofdbibliotheek in Strombeek, staat echter steeds ter beschikking om uw materialen te komen inleveren (7 dagen op 7 en 24u op 24u). De materialen zullen wel pas de volgende werkdag worden ingenomen, nl. maandag 9 mei 2016. 

Goesting in Grimbergen komt er aan! Ook de bib zal er op zaterdag 14 mei bij zijn! 

Tijdens het lange kermisweekend van 14/15/16 mei gaat op zaterdagnamiddag van 13.30u tot 18u in het Prinsenbos, de verenigingenmarkt Goesting in Grimbergen door. Ook de bibliotheek zal er met een infostandje aanwezig zijn. We ontvangen een karikaturist die in enkele minuten tijd een karikatuur van jou op papier kan zetten. Verder kan je er aan een quiz voor groot en klein deelnemen. De Donjon van het Prinsenkasteel zal die namiddag trouwens ook open zijn voor het publiek. Kortom, aanbod en animatie zal er meer dan genoeg zijn! 
Belangrijk om weten is dat onze hoofdbibliotheek in Strombeek die namiddag ook gewoon open blijft voor het publiek!

 

ONTLEEN DIGITALE FUNDELS IN DE BIB MET GRATIS APP

Fundels staat voor bundels vol fun. Digitale fundels zijn prentenboeken die tot een verrijkt e-boek voor kinderen gedigitaliseerd zijn, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.
Al onze gebruikers (met een Mijn Bibliotheek-profiel) mogen nu per kalenderjaar 7 digitale fundels uitlenen gedurende 4 weken.
Dat kan van thuis of de klas of de bib uit. Eerst maak je een profiel aan op 'Mijn Bibliotheek' . Daarna installeer je de app 'Fundels' via App store of Google Play. Na het openen van de App, meld je je aan op het Bib-logo met wachtwoord en gebruikersnaam. Na het inladen van alle beschikbare boeken kies je het boekje dat je wil lenen en kan je het offline lezen
Fundels prentenboeken werkt op iPad (vanaf iPad 2), iPhone, Android tablet, Android smartphone en PC.
Vraag meer informatie aan de balie van de bibliotheek of neem een kijkje op
www.fundels.com

INLEVERBUS - Zelfs gesloten zijn we toch open voor u!

Sinds maart 2015 kan u in de bibliotheek van Strombeek-Bever, voor de materialen die u in de hoofdbib ontleend hebt, gebruik maken van een inleverbus. Op deze manier kan u uw materialen ook buiten de openingsuren van de bib terugbrengen. De volgende openingsdag worden de materialen ingenomen. Eventuele boetes dienen vergoed te worden bij het volgende bezoek. Deze inleverbus bevindt zich naast de ingang van de bibliotheek (aan de kant van de parking in de Verbeytstraat).

SLUITING VAN DE UITLEENPOST TE HUMBEEK

De uitleenpost van Humbeek sluit definitief de deuren voor het publiek.
De uitleenpost zal voor de laatste keer open zijn op woensdag 30 december 2015 tussen 14u en 16u.

Dat wil ook zeggen dat u in Humbeek voor de laatste keer boeken zal kunnen ontlenen op woensdag 2 december 2015 tussen 14u en 16u.

De leerlingen van ’De Mozaïek‘ en ’De Cirkel‘ uit Humbeek blijven in klasverband echter wel nog maandelijks naar de uitleenpost komen.

De minder mobiele mensen kunnen via de thuisdienst maandelijks nog boeken aan huis toegeleverd krijgen.

Uiteraard kan u steeds terecht in de hoofdbibliotheek te Strombeek-Bever en in het filiaal te Grimbergen voor het ontlenen van boeken en andere materialen.

Voor verdere info kan u ons steeds telefonisch bereiken in de bibliotheek van Strombeek op 02/267 56 61.