Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

DE BIB ONTVANGT GRIET OP DE BEECK OP WOENSDAG 2 MAART 2016 OM 20u

De bib heeft reeds een jarenlange traditie om grote Vlaamse schrijvers uit te nodigen. Dit jaar verwelkomt de bibliotheek op woensdag 2 maart 2016 Griet Op de Beeck. Zij komt spreken over “het leven en de letteren”. Griet debuteerde in 2013 met ’Vele hemels boven de zevende‘. Het boek won ’de Bronzen uil Publieksprijs‘. Drie jaar later is de roman aan zijn 39ste druk toe, goed voor 150.000 verkochte exemplaren. De tweede roman van Op de Beeck heet ’Kom hier dat ik u kus‘ en verscheen in 2014, ondertussen goed voor meer dan 220.000 verkochte exemplaren. Beide boeken worden verfilmd. Ondertussen verscheen deze maand haar derde boek ’Gij nu‘. Verder publiceert ze elke zaterdag een column in dagblad De Morgen. Het heeft Griet Op de Beeck tijd en moed gekost om te durven debuteren. Ze was jarenlang dramaturg en nadien werkte ze als journaliste voor Humo en De Morgen. Nu ze eindelijk is geworden wie ze eigenlijk altijd al wou zijn, wil ze nooit meer iets anders doen dan fictie schrijven.

Toegang is gratis. Voor verdere info en reservatie 02/2675661 of bibliotheek@grimbergen.be

VACATURE VOOR ASSISTENT-DIENSTLEIDER IN DE BIBLIOTHEEK

De bib zoekt m/v met talent!!
Kom jij ons team versterken?
Voor meer info: www.grimbergen.be/vacatures_2.html
Verder inlichtingen kan je krijgen op 02 260 12 29 of saz@grimbergen.be

 

ONTLEEN DIGITALE FUNDELS IN DE BIB MET GRATIS APP

Fundels staat voor bundels vol fun. Digitale fundels zijn prentenboeken die tot een verrijkt e-boek voor kinderen gedigitaliseerd zijn, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.
Al onze gebruikers (met een Mijn Bibliotheek-profiel) mogen nu per kalenderjaar 7 digitale fundels uitlenen gedurende 4 weken.
Dat kan van thuis of de klas of de bib uit. Eerst maak je een profiel aan op 'Mijn Bibliotheek' . Daarna installeer je de app 'Fundels' via App store of Google Play. Na het openen van de App, meld je je aan op het Bib-logo met wachtwoord en gebruikersnaam. Na het inladen van alle beschikbare boeken kies je het boekje dat je wil lenen en kan je het offline lezen
Fundels prentenboeken werkt op iPad (vanaf iPad 2), iPhone, Android tablet, Android smartphone en PC.
Vraag meer informatie aan de balie van de bibliotheek of neem een kijkje op
www.fundels.com

INLEVERBUS - Zelfs gesloten zijn we toch open voor u!

Sinds maart 2015 kan u in de bibliotheek van Strombeek-Bever, voor de materialen die u in de hoofdbib ontleend hebt, gebruik maken van een inleverbus. Op deze manier kan u uw materialen ook buiten de openingsuren van de bib terugbrengen. De volgende openingsdag worden de materialen ingenomen. Eventuele boetes dienen vergoed te worden bij het volgende bezoek. Deze inleverbus bevindt zich naast de ingang van de bibliotheek (aan de kant van de parking in de Verbeytstraat).

SLUITING VAN DE UITLEENPOST TE HUMBEEK

De uitleenpost van Humbeek sluit definitief de deuren voor het publiek.
De uitleenpost zal voor de laatste keer open zijn op woensdag 30 december 2015 tussen 14u en 16u.

Dat wil ook zeggen dat u in Humbeek voor de laatste keer boeken zal kunnen ontlenen op woensdag 2 december 2015 tussen 14u en 16u.

De leerlingen van ’De Mozaïek‘ en ’De Cirkel‘ uit Humbeek blijven in klasverband echter wel nog maandelijks naar de uitleenpost komen.

De minder mobiele mensen kunnen via de thuisdienst maandelijks nog boeken aan huis toegeleverd krijgen.

Uiteraard kan u steeds terecht in de hoofdbibliotheek te Strombeek-Bever en in het filiaal te Grimbergen voor het ontlenen van boeken en andere materialen.

Voor verdere info kan u ons steeds telefonisch bereiken in de bibliotheek van Strombeek op 02/267 56 61.