Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Digi-avonden

Heb je een tablet en wil je er graag meer mee doen? In een gezellige omgeving waar je met al je vragen terecht kan? Kom dan naar de bibliotheek van Strombeek en breng je tablet mee!

De bibliotheek van Strombeek organiseert vier digi-avonden van 19u00 tot 22u00.
Inschrijven is mogelijk aan de balie van de bibliotheek, telefonisch (02/267.56.61) of via mail (bibliotheek@grimbergen.be). Iedere sessie kost € 5,00.

o do 05/03: Google Drive: je harde schijf op het internet
o do 02/04: Google+: je vriendenkring op het internet
o do 07/05: Gmail: meer dan e-mailen alleen
o do 04/06: Google Calendar: een kalender met enkele pareltjes

Meer informatie over de sessies vind je hieronder.


Google Drive: Je harde schijf op het internet

Als computergebruiker ben je gewend om je bestanden, foto‘s, video‘s en documenten op te slaan op de harde schijf van de computer. Met een tablet ga je anders te werk: je bewaart al je gegevens in de "cloud". Via een internetverbinding worden al je gegevens bewaard. Zo kan je overal en altijd je documenten, filmpjes en foto's openen, bekijken en wijzigen. Tijdens deze workshop leer je werken met Google Drive. Dit cloudopslagsysteem werkt zowel op het Android- als Apple-besturingssysteem. Installeer Google Drive best vooraf. Neem ook je gegevens van je Google-account en/of je Apple-account mee. Zorg er voor dat je tablet is opgeladen. Neem voor de zekerheid ook je oplader mee. Basiskennis tablets is vereist.


Google+:Je vriendenkring op het internet

Google+ is het sociale netwerk van Google. Het lijk wat op Facebook, maar er zijn toch enkele grote verschillen. Zo wordt je privacy beter bewaard en ontmoet je makkelijker mensen met dezelfde interesse. Recent pakte Google+ uit met de nieuwe handige app Google+ foto's. Met deze dienst kan je makkelijk je foto‘s beheren, bewerken en delen met familie en vrienden. Dat alles kan met zowel je tablet, smartphone of computer. Tijdens deze spannende Digi-avond ontdek je de sociale netwerksite Google + en leer je hoe je er makkelijk je foto‘s kan delen met je vriendenkring. Basiskennis tablets vereist. Neem je gegevens van je Google-account en/of je Apple-account mee.


Gmail:Meer dan een e-mailen alleen

Gmail is de gratis online e-mail service van Google. Dankzij Gmail kan je van waar je ook bent je e-mails lezen en berichten versturen. Gmail zit vol mogelijkheden en heeft handige functies. Je kan meerdere emailadressen aanmaken en je kan verschillende emailadressen beheren in dezelfde postbus. Het zorgt er ook voor dat je map niet uitpuilt van de spamberichten. Gmail laat je toe te chatten met een vriend of om het je te laten herinneren dat je auto een onderhoud moet krijgen. Basiskennis tablets vereist.


Google Calendar:een kalender met enkelepareltjes

Met Google Calendar kan je vanaf je Smartphone, tablet of computer makkelijk je online kalender en agenda bijhouden. Maar je kan er veel meer doen dan alleen de details van een afspraak intypen. Wist je bijvoorbeeld dat je gebeurtenissen aan de agenda kunt toevoegen door ze simpelweg in te spreken? Basiskennis tablets vereist.
E-boeken in de bib

Vanaf dinsdag 10 juni 2014 start de bibliotheek met het aanbieden van e-boeken, zowel voor de Android-tablet als voor de iPad. Bibliotheekleden kunnen een keuze maken uit zo‘n 400 digitale boeken.
Voor het uitlenen van e-boeken heeft men een e-boekenkaart nodig. Deze e-boekenkaart bedraagt € 5,00 en kan zowel in de bibliotheek van Strombeek, Grimbergen of Humbeek afgehaald worden. Hiermee kan men 3 e-boeken ontlenen voor een periode van 4 weken.
Om het leentegoed te activeren moet men zich aanmelden op mijn.bibliotheek.be.
Voor het lezen van e-boeken heeft men de lees-app E-boeken in de Bib nodig. Deze kan men gratis downloaden via de Google Play Store (Android-tablet) of via de App Store (iPad).
De e-boeken blijven ook zonder internetconnectie leesbaar. Alle titels blijven altijd beschikbaar om uit te lenen. Er is dus geen beperking op het aantal lezers per e-boek. Na het verstrijken van de leentermijn verdwijnt het e-boek automatisch van de tablet.
Meer informatie kan men verkrijgen aan de balie van de bibliotheek of telefonisch (02/ 267.56.61).

Bekijk alvast het volgende filmpje!