Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

LEZING IN DE BIBLIOTHEEK OP WOENSDAG 2 DECEMBER : 
DIGITALE TRENDS, BEN JE HELEMAAL MEE? 

Infosessie “Digitale trends” - Woensdag 02 december 2015
van 19u00 – 21u00 - inschrijving is gratis - max 50 deelnemers
Ilse Depré komt spreken over digitale trends : de laatste tien jaar zijn we met z‘n allen in een technologische stroomversnelling terechtgekomen, in een wereld vol digitale gadgets, apps en sociale netwerken. We hebben eindelijk Facebook onder de knie, en daar staan al weer andere leuke tools klaar, zoals Pinterest. We hebben nog maar net een eerste app op onze gloednieuwe smartphone geïnstal-leerd, en de (klein)dochter spreekt over niets anders meer dan Snapchat. En we dachten helemaal mee te zijn met de laatste nieuw tablet, maar Apple lanceert dan weer een smartwatch. In deze infosessie krijgen we een overzicht van de laatste nieuwe trends op digitaal vlak. Van Windows 10 tot de meest gedownloade apps, van de nieuwste google-tools, tot de trending-applicaties zoals Tinder.

ONTLEEN DIGITALE FUNDELS IN DE BIB MET GRATIS APP

Fundels staat voor bundels vol fun. Digitale fundels zijn prentenboeken die tot een verrijkt e-boek voor kinderen gedigitaliseerd zijn, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.
Al onze gebruikers (met een Mijn Bibliotheek-profiel) mogen nu per kalenderjaar 7 digitale fundels uitlenen gedurende 4 weken.
Dat kan van thuis of de klas of de bib uit. Eerst maak je een profiel aan op 'Mijn Bibliotheek' . Daarna installeer je de app 'Fundels' via App store of Google Play. Na het openen van de App, meld je je aan op het Bib-logo met wachtwoord en gebruikersnaam. Na het inladen van alle beschikbare boeken kies je het boekje dat je wil lenen en kan je het offline lezen
Fundels prentenboeken werkt op iPad (vanaf iPad 2), iPhone, Android tablet, Android smartphone en PC.
Vraag meer informatie aan de balie van de bibliotheek of neem een kijkje op
www.fundels.com

INLEVERBUS - Zelfs gesloten zijn we toch open voor u!

Sinds maart 2015 kan u in de bibliotheek van Strombeek-Bever, voor de materialen die u in de hoofdbib ontleend hebt, gebruik maken van een inleverbus. Op deze manier kan u uw materialen ook buiten de openingsuren van de bib terugbrengen. De volgende openingsdag worden de materialen ingenomen. Eventuele boetes dienen vergoed te worden bij het volgende bezoek. Deze inleverbus bevindt zich naast de ingang van de bibliotheek (aan de kant van de parking in de Verbeytstraat).

SLUITING VAN DE UITLEENPOST TE HUMBEEK

De uitleenpost van Humbeek sluit definitief de deuren voor het publiek.
De uitleenpost zal voor de laatste keer open zijn op woensdag 30 december 2015 tussen 14u en 16u.

Dat wil ook zeggen dat u in Humbeek voor de laatste keer boeken zal kunnen ontlenen op woensdag 2 december 2015 tussen 14u en 16u.

De leerlingen van ’De Mozaïek‘ en ’De Cirkel‘ uit Humbeek blijven in klasverband echter wel nog maandelijks naar de uitleenpost komen.

De minder mobiele mensen kunnen via de thuisdienst maandelijks nog boeken aan huis toegeleverd krijgen.

Uiteraard kan u steeds terecht in de hoofdbibliotheek te Strombeek-Bever en in het filiaal te Grimbergen voor het ontlenen van boeken en andere materialen.

Voor verdere info kan u ons steeds telefonisch bereiken in de bibliotheek van Strombeek op 02/267 56 61.