Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

LEZING: Saskia de Coster aan het woord


Hoe is het om schrijver te zijn? Dat vragen we aan Saskia de Coster, auteur van titels als ‘Wij en ik’, ‘Wat alleen wij horen’ en ‘Eeuwige roem’. Ontdek haar verhaal en laat uw boeken signeren!

Ze viel reeds driemaal in de prijzen en nu kan u meer te weten komen over haar werk en enkele samenwerkingen met andere artiesten. Stel gerust al uw vragen!

U bent welkom in de bib te Strombeek. Na afloop trakteren we jou op een hapje en een drankje. Tot dan ^^

Schrijf je nu in via Eventbrite of ontdek meer informatie op Facebook!
Of bel ons op volgend telefoonnummer 02/267.56.61.

SCHRIJF JE KINDJE NU IN VOOR HET VOORLEESUURTJE IN DE BIB! 

Vindt u voorlezen belangrijk? Wilt u uw kind reeds op jonge leeftijd laten kennismaken met taal en de gezelligheid van het voorlezen? Dan is ons voorleesuurtje zeker iets voor u!
Wij organiseren op regelmatige tijdstippen een voorleesuurtje voor de kindjes van de 2de en 3de kleuterklas.

Deelname is gratis, maar de inschrijving is noodzakelijk want de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap! Dit kan vanaf nu aan de balie in de bib.

De eerste samenkomst gaat door op woensdag 28 september 2016 van 14u tot 15u.
Verdere data doorheen het jaar zijn woensdag 26 oktober 2016, woensdag 16 november 2016, woensdag 11 januari 2017, woensdag 15 februari 2017 en woensdag 29 maart 2017

Ook de voorleesuurtjes op zaterdag in samenwerking met het CC zullen ook nog steeds doorgaan.
Voor de eerste keer op zaterdag 22 oktober 2016 van 10u tot 10u45.
Verdere data daarna zijn zaterdag 10 december 2016, zaterdag 4 februari 2017 en zaterdag 22 april 2017.
Voor meer info bel naar 02/267.56.61

 

ONTLEEN DIGITALE FUNDELS IN DE BIB MET GRATIS APP

Fundels staat voor bundels vol fun. Digitale fundels zijn prentenboeken die tot een verrijkt e-boek voor kinderen gedigitaliseerd zijn, met een animatiefilmpje, spelletjes en oefeningen.
Al onze gebruikers (met een Mijn Bibliotheek-profiel) mogen nu per kalenderjaar 7 digitale fundels uitlenen gedurende 4 weken.
Dat kan van thuis of de klas of de bib uit. Eerst maak je een profiel aan op 'Mijn Bibliotheek' . Daarna installeer je de app 'Fundels' via App store of Google Play. Na het openen van de App, meld je je aan op het Bib-logo met wachtwoord en gebruikersnaam. Na het inladen van alle beschikbare boeken kies je het boekje dat je wil lenen en kan je het offline lezen
Fundels prentenboeken werkt op iPad (vanaf iPad 2), iPhone, Android tablet, Android smartphone en PC.
Vraag meer informatie aan de balie van de bibliotheek of neem een kijkje op
www.fundels.com

INLEVERBUS - Zelfs gesloten zijn we toch open voor u!

Sinds maart 2015 kan u in de bibliotheek van Strombeek-Bever, voor de materialen die u in de hoofdbib ontleend hebt, gebruik maken van een inleverbus. Op deze manier kan u uw materialen ook buiten de openingsuren van de bib terugbrengen. De volgende openingsdag worden de materialen ingenomen. Eventuele boetes dienen vergoed te worden bij het volgende bezoek. Deze inleverbus bevindt zich naast de ingang van de bibliotheek (aan de kant van de parking in de Verbeytstraat).