Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Duurzaam bouwen en wonen

Gratis duurzaam bouwadvies

Binnen de perken van de jaarlijks op de begroting voorziene en goedgekeurde kredieten, verleent de gemeente Grimbergen een premie voor het geven van een 'duurzaam bouwadvies' aan particulieren. Voor alle woningen gelegen op het grondgebied van de gemeente Grimbergen geeft de gemeente een premie van € 50 per duurzaam bouwadvies en dit voor een basisadvies van maximum 3 uur.

Dit planadvies kan aangevraagd worden bij het Provinciaal Steunpunt duurzaam wonen en bouwen en houdt een uitgebreid technisch advies op vlak van oriëntatie, isolatie, ventilatie, keuzes van verwarmingssystemen, waterbesparing en duurzame materialen in.

U kan het subsidiereglement 'duurzaam bouwadvies' hier raadplegen.

U kan een afspraak maken via steunpuntdubo@vlaamsbrabant.be. Telefonisch reserveren kan op het nummer 016-23 26 49.

Groepsaankoop Energieke daken

De provincie Vlaams-Brabant lanceert in mei in samenwerking met IGO, PajoPower, 3WPlus, de Kringwinkel Hageland en de gemeenten de provinciale campagne ’Energieke daken‘.

De groepsaankoopactie van 2017 richt zich op dakisolatie en fotovoltaïsche zonnepanelen. Daarnaast zal er in elke gemeente een infosessie over deze thema‘s georganiseerd worden. 3Wplus en het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen selecteerden voor jouw gemeente een aantal lokale aannemers en installateurs. Een kwalitatieve uitvoering, een correcte prijs en een stipte opvolging staan centraal.

Interesse? Kom vrijblijvend naar de infosessie op 28 juni 2017 om 20u in de raadzaal van het gemeentehuis. Je krijgt er info over de campagne, de aanpak, mogelijke premies en leningen en je kan alvast kennismaken met de aannemers
en installateurs. Inschrijven kan via het e-loket > Leefmilieu.

Meer info op www.vlaamsbrabant.be/groepsaankoop

Infoavonden duurzaam bouwen en wonen

Door energiezuinig en duurzaam te bouwen of te verbouwen vermindert de CO2-uitstoot van je woning en werk je mee aan een klimaatvriendelijke gemeente. Bovendien daalt je energiefactuur drastisch. Wil je jouw kennis rond duurzaam en energiezuinig bouwen vergroten en ben je op zoek naar heldere informatie? Hou dan zeker het milieunieuws in de gaten en kom naar één van onze infoavonden over duurzaam bouwen. Regelmatig wordt er een infoavond georganiseerd, telkens over een ander thema m.b.t. duurzaam bouwen.

Kyoto in de wijk

De Kyotomobiel werd ontwikkeld om advies op maat te geven over duurzaam energiegebruik en isolatie. Een goed geïsoleerd huis helpt om energie te sparen en aan wooncomfort te winnen. Bovendien draagt het isoleren bij tot de vermindering van de CO2-uitstoot. Inwoners uit heel de gemeente kunnen bij de Kyotomobiel terecht met al hun vragen over isolatie en energie. Je krijgt er informatie over alle mogelijke maatregelen, relevante premies, de Vlaamse energielening en de samenaankoop dak- en zoldervloerisolatie van 3Wplus. Wie dat wenst kan voor 40 euro kiezen voor een begeleidingstraject dat nog heel wat meer inhoudt.

De Kyotomobiel hield in de zomer van 2016 en het voorjaar van 2017 halt in het Abtsdal, het Zonneveld en de Verbrande Brug/Gaston Devoswijk. In 2018 zal de Kyotomobiel opnieuw neerstrijken in Grimbergen. Hou dus zeker het milieunieuws in het oog.

In samenwerking met: Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Asse, Gemeente Grimbergen, Gemeente Kampenhout, Gemeente Londerzeel, Gemeente opwijk, Gemeente Zemst, Beweging.net, De Paddenbroek vzw.