Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Milieu - activiteitenkalender

 

HOUTCARROUSEL

 

Knotboom, houtkant, hakhout en Knotters gezocht voor de HOUTCARROUSEL!

Ben jij geïnteresseerd in brandhout en wil je hiervoor wel de handen uit de mouwen steken? Bosgroep Groene Corridor vzw en Regionaal Landschap Groene Corridor vzw stelden samen een brandhoutcatalogus op. Van sommige loten brandhout dien je de bomen zelf te knotten of nog in het bos of houtkant te kappen, andere loten zijn al gekapt en dienen enkel verder verzaagd te worden. Geïnteresseerd? Geef ons dan zeker jouw coördinaten door. Zowel voor aanbod als vraag, mail naar brecht.vermote@rlgc.be of bosgroep@rlgc.be
Of heb je zelf http://www.houtlandsetuinsappen.be/ waardevolle knotbomen die dringend moeten geknot worden? Moet jouw houtkant of bosrand worden teruggezet? Of wil je een stukje van jouw bos terug in hakhout zetten? Heb je echter niet de tijd of de zin om in de boom te kruipen of de kettingzaag ter hand te nemen?
Geef ons ook in dat geval zeker een seintje! Wij zoeken voor jouw bomen, houtkant of hakhout een geïnteresseerde knotter. Het brandhout wordt meegenomen, het dunne (takken)hout wordt op een stapel verzameld en blijft ter plaatse.
Onze ‘Houtcarrousel’ is actief in de alle gemeenten van het werkingsgebied van Regionaal Landschap Groene Corridor vzw en Bosgroep Groene Corridor vzw. Dus ook in jouw gemeente!
Meer info: RLGC vzw: Brecht Vermote, tel 02/253.43.04 of via brecht.vermote[at]rlgc.be.
BGGC vzw: Geertrui Dehandschutter, tel 02/253.43.04 of via bosgroep[at]rlgc.be.

Dit initiatief kadert in een overkoepelend project “Draagvlakverbreding Landbouw en Milieu” van de Vlaamse overheid en wordt financieel ondersteund door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE), het Departement Landbouw en visserij, de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).