Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

NIEUWS

Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2017

Vanaf 1 februari 2017 past De Lijn haar tarieven aan.
Abonnementen, Lijnkaarten en sms-tickets worden iets duurder.
De prijs van een biljet, m-ticket, dag- en meerdagenpas wijzigt niet.

Surf naar www.delijn.be/nieuwetarieven voor meer info.

Kinderen: gratis of betalen?
Kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis met bus en tram, maar ze moeten altijd begeleid worden door een reiziger van minstens 12 jaar. Vanaf 6 jaar moet elke reiziger een geldig vervoerbewijs hebben.Nieuwe dienstregeling van De Lijn start op 9 januari 2017


Raadpleeg ze online

Vanaf maandag 9 januari 2017 past De Lijn de dienstregeling van sommige lijnen aan.

Benieuwd of er een verandering is doorgevoerd op jouw vertrouwde lijn? Bekijk dan de dienstregeling op de website van De Lijn.

Vind je dienstregeling online - Surf vanaf 19 december 2016 naar www.delijn.be

- Geef bovenaan in het zoekveld een lijnnummer in

- Klik op ‘Toon alle resultaten’

- Klik op ‘Lijnen’

- Selecteer jouw lijn

- Klik vervolgens op dienstregelingen

- Selecteer een datum vanaf 9 januari 2017 (startdatum nieuwe dienstregeling) en een tijdstip

- De dienstregeling op die datum wordt geladen

Indien je niet over internet beschikt, kun je ook nog steeds gratis een gedrukte lijnfolder verkrijgen. Je kunt deze bekomen in de Lijnwinkels van Brussel en Leuven of door een aanvraagkaartje in te vullen bij je chauffeur.

Hou er wel rekening mee dat de info online altijd de meest actuele is!

→ Gemeentebestuur

Wij ontvangen ieder jaar automatisch de nieuwe lijnfolders van alle lijnen die in onze gemeente passeren. Je kunt ze gratis bekomen in de gemeentewinkel.
Test je kennis en win mooie prijzen met de Grote VerkeersquizDe VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) pakt dit najaar voor de achtste keer uit met De Grote Verkeersquiz, een sensibiliserende campagne voor het grote publiek. Sinds drie jaar hoort daar ook een ’bedrijvenluik‘ bij. Daarmee kunnen bedrijven en organisaties hun werknemers op een gemakkelijke en leuke manier sensibiliseren rond verkeersveiligheid.
Meer dan 10% van de arbeidsongevallen zijn verkeersongevallen. Bij de dodelijke arbeidsongevallen is dat zelfs de helft. De verkeersveiligheid van werknemers is dus een bezorgdheid van elke werkgever. Met De Grote Verkeersquiz voor bedrijven kun je je personeelsleden gratis en op een vrijblijvende en leuke manier motiveren om hun verkeerskennis op te frissen. Daarbij valt alleen maar te winnen.
 Waarom meedoen?
  • kant-en-klaar en volledig gratis;
  • de quiz duurt maar 7-tal minuten;
  • vanaf nu drietalig (NL/FR/EN);
  • kans op topprijzen: 5 workshops uit ons gloednieuwe Safe2Work-aanbod voor bedrijven, 1 workshop met onze virtualreality-brillen, 1 workshop met onze tuimelwagen of 1 workshop met onze VR-simulator rond afleiding, telkens voor het hele bedrijf;
  • sponsor DATS24 schenkt daarnaast ook drie Drive 2.0-toestellen om het rijgedrag van je werknemers op te volgen en te verbeteren;
  • handige opvolgingstool tijdens de quiz en na afloop bedrijfsresultaten en -statistieken in overzichtelijk rapport, leuk voor eindejaarsfeest en jaarverslag.

Schrijf je bedrijf nu in op www.degroteverkeersquiz.be/bedrijven!Inschrijven is gratis, maar wel verplicht. Je kunt ook gratis digitale posters en flyers aanvragen om iedereen tijdens de quiz op de hoogte te brengen.
 
Daarnaast krijg je nog ander digitaal tekst- en beeldmateriaal voor je interne communicatie. Ieder bedrijf speelt met een eigen url. Zo kunnen we je nadien de winnaars en de resultaten van je bedrijf bezorgen. De quiz zelf loopt van 16 oktober tot en met 30 november 2017.

Bekijk de folder voor meer informatie. Aarzel niet om contact op te nemen als je nog vragen hebt.


Wij wensen u alvast veel succes!

Aanpassingen dienstregeling De Lijn vanaf 1 mei 2015


Om de begrotingsdoelstelling van 2015 te halen, is De Lijn genoodzaakt om enkele aanpassingen door te voeren aan haar aanbod.
In Grimbergen worden de volgende belbussen aangepast:

- Belbus 720 Zemst
- Belbus 721 Vilvoorde

Deze belbussen zullen vanaf 1 mei 2015 op zondagen niet meer rijden voor 10.00 uur en na 19.00 uur en worden vanaf 25 januari 2015 helemaal afgeschaft.
Voor meer info: www.delijn.be/aanpassingenMet uw Omnipas 65+ reist u zorgeloos en goedkoop

Naar de kapper? Een uitstapje met de kleinkinderen? Of gaan lunchen met vrienden? De chauffeurs van De Lijn brengen u met plezier overal naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg. Want met uw Omnipas 65+ reist u overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn. En dat tegen een voordeeltarief!

Voor minder dan 1 euro per week geraakt u overal met de Omnipas 65+!
Voor uw abonnement betaalt u slechts 51 euro voor een heel jaar. Zo hebt u altijd een geldig vervoerbewijs op zak. En dat is mooi meegenomen. Zwaar beladen na het winkelen of moe na een dagje in de weer? Stap dan gewoon de bus of tram op, zelfs al moet u maar één halte verder.

Uw Omnipas 65+ verlengen?
U ontving in juli een brief van De Lijn waarmee u uw abonnement kunt verlengen.

Ontving u geen brief of ging de brief verloren?
Bel dan het infonummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut) om een nieuwe verlengingsbrief aan te vragen.

Wilt u een Omnipas 65+ bestellen?
1. Surf naar www.delijn.be/tarieven en vul het aanvraagformulier in of ga naar een Lijnwinkel in uw buurt en vul daar een aanvraagformulier in.
2. Na ontvangst van het aanvraagformulier stuurt De Lijn binnen de 10 werkdagen een overschrijvingsformulier op naar uw thuis.
3. Na betaling wordt uw MOBIB-kaart met daarop uw Omnipas 65+ abonnement binnen de 10 werkdagen opgestuurd. Vanaf dan kunt u zorgeloos op stap met alle bussen en trams van De Lijn.