Woonloket - beperkte openingsuren

In de maand augustus is het woonloket enkel open op woensdag (voormiddag) en donderdag (voormiddag en avond). Telefonisch is het woonloket bereikbaar woensdagvoormiddag en donderdag (hele dag).

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Wijkfeesten krijgen subsidie van de gemeente

Op de gemeenteraad van Grimbergen werd beslist om het bestaande subsidiereglement van de buurtfeesten uit te breiden naar buurt- en wijkfeesten.
 
Vroeger kregen buurtfeesten een subsidie van 125 euro. Het was echter zo dat grotere wijkfeesten ook maar 125 euro kregen. Op initiatief van schepen voor feestelijkheden Kevin Vleminckx is er naast de feestbon nu ook een wijkbon gekomen waarmee men 250 euro krijgt.
 
Samen met schepen van cultuur Kirsten Hoefs heeft het gemeentebestuur het huidige reglement ook ligt aangepast zodat wijkcomités niet meer aangesloten moeten zijn bij de cultuurraad om materiaal van de gemeente te kunnen ontlenen. Omdat leden van de cultuurraad 150 euro subsidie krijgen, hebben we het bedrag van de feestbon in diezelfde grootorde gebracht.
 
“Het verlenen van een feest- of wijkbon heeft tot doel het nabuurschap in Grimbergen te bevorderen door inwoners van een straat, plein, buurt of wijk in een ontspannen sfeer samen te brengen”, aldus schepenen Vleminckx en Hoefs.
 
Vanaf heden krijgen de kleine buurtfeesten dus 150 euro en wijkfeesten vanaf 100 personen een subsidie van 250 euro.