10.000 stappen

Elke stap telt! Ook Grimbergen beweegt

Iedereen kent de voedingsdriehoek. Maar kent u ook de bewegingsdriehoek?
Bereikt u elke dag uw 10.000 stappen? Of betrapt u uzelf erop dat dit toch niet zo vanzelfsprekend is? 

De eerste stap begint bij uw voordeur!

Er beweegt wat in Grimbergen. Hebt u de stappensignalisaties al gezien in onze gemeente? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in uw buurt ook extra stappen opleveren, zonder veel extra tijd te verliezen. Zet niet steeds uw auto voor de deur van uw bestemming, maar doe een aantal stappen meer, van een parking tot aan het gemeentehuis, de school, de kerk,… . Want elke stap telt!

“Samen bouwen we aan een gemeente waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed voelen. Mensen in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk. En daar is Grimbergen alvast volop mee bezig. Naast de “De gezondste wandeling” ondersteunt Grimbergen de campagne “10.000 stappen: elke stap telt!”. 
Neem de trap, las een speel- of wandelpauze van 5 minuutjes in, parkeer de auto verder,... Elke minuut, elke stap telt!

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet uw beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.  Stap voor stap bereikt u niet alleen een goede gezondheid, u voelt zich ook beter in uw vel, u slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Al stappend hebt u één voet binnen naar meer sociaal contact, u zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!