10.000 stappen

Er beweegt wat in Grimbergen ... 

Iedereen kent de voedingsdriehoek. Maar ken je de bewegingsdriehoek?
Bereik jij elke dag jouw 10.000 stappen? Of betrap je jezelf erop dat dit toch niet zo vanzelfsprekend is? Weet één ding: élke stap telt!

En die eerste stap begint bij je voordeur ...

Zag je de stappensignalisatie in onze gemeente al (zie foto rechts)? Ze toont aan dat kleine afstanden tussen locaties in jouw buurt ook extra stappen opleveren. Zet die auto dus niet voor de deur van je bestemming, maar parkeer hem wat verder weg. 

“Samen bouwen we aan een gemeente waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan."

Mensen in beweging brengen, letterlijk en figuurlijk, dat is waar het in Grimbergen om draait. Naast 'De gezondste wandeling' ondersteunt Grimbergen de campagne '10.000 stappen: elke stap telt!'
Neem de trap, las een speel- of wandelpauze van 5 minuutjes in, parkeer de auto twee straten verderop: elke minuut in de gezonde buitenlucht telt!

Wandelroutes in elke deelgemeente

De gemeente stippelde bijkomende wandelroutes uit in Humbeek, Beigem en Strombeek-Bever. Zin in een langere wandeling? Combineer dan de verschillende trajecten. 

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. De voordelen? Die zetten we nog even op een rij:

  • Een goede gezondheid: fysiek én mentaal;
  • Betere nachtrust en herstelvermogen;
  • Opgewekt humeur;
  • Meer sociaal contact;
  • Minder vervuiling en lawaai;
  • Aangenamere leefomgeving


Beweegroutes

Vergeet de fitnessvideo’s van Jane Fonda en YouTube: voortaan is het Parelpad in Grimbergen je favoriete beweeginstructeur! Probeer onze beweegoefeningen tijdens een frisse wandeling uit. De oefeningen hebben 2 niveaus. Lukt de zwaardere uitdaging niet meteen? Blijf oefenen!

Beweging voor alle leeftijden

Van jongs af aan is het belangrijk beweging te stimuleren. Daarom krijgen alle Grimbergse basisscholen beweegborden. Zo’n bord hangt op de speelplaats en toont een oefening. Om verveling tegen te gaan, worden de borden regelmatig gewisseld. Beweegborden vind je ook rond wzc Ter Biest en in het Vander Nootpark naast LDC Ter Borre


Ga je mee op stap?