10-daagse Geestelijke Gezondheid

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet!

Jouw veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je jou verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind.

Kracht zit in de eerste plaats in de positieve gedachte. En laat 'kracht' nu net het thema zijn dat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1 t.e.m. 10 oktober) dit jaar in de kijker zet.

Het gemeentebestuur van Grimbergen en het Sociaal Huis bundelen hún krachten met enkele partners uit de buurt om 10 dagen lang de aandacht te vestigen op geestelijke gezondheid. Een thema waarvan wij vinden dat het het hele jaar door bespreekbaar moet zijn.

Deel JOUW kracht met een GEDICHT

Wat betekent ‘kracht’ voor jou? Verwoord jouw kracht in een (Nederlandstalig) gedicht en dien het uiterlijk 31 mei 2022 in bij het gemeentebestuur op een van de volgende manieren:

  • Dit formulier 
  • Facebookpost met het gebruik van de hashtag #KRACHT1850 én #samenveerkrachtig
  • E-mail (10daagseggz@grimbergen.be)
  • Postbus (lokaal dienstencentrum Ter Borre: Sint-Amandsplein 7, 1853 Grimbergen)


Opgelet
: het is géén gedichtenwedstrijd, maar een manier om jouw kracht letterlijk in de kijker te zetten tijdens de 10-daagse. Wanneer je een gedicht indient, geef je jouw toestemming om dit te verspreiden. Lees de gebruiksvoorwaarden onderaan deze pagina dus grondig na.

Een mooi voorbeeld van KRACHTig samenwerken

Leerlingen van de gemeentelijke academie dragen de ingezonden gedichten voor, het Cultuurcentrum neemt ze op. Nadien vind je de gedichten terug op een QR-code verspreid over de gemeente Grimbergen. 

Vzw De Raster en PZ St-Alexius verwerken gedichten in kaders en spandoeken. Andere gedichten worden dan weer uitgeschreven op een raamsticker, een postkaart, een placemat ... Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is al dit materiaal te bekijken bij lokale handelaars en organisaties.