10-daagse Geestelijke Gezondheid

Tegenslagen, die kennen we allemaal. Moet je daar meteen de moed bij verliezen? Absoluut niet!

Jouw veerkracht houdt je overeind en zorgt dat je er sterker uitkomt. Natuurlijk kan je niet altijd even sterk zijn. Maar wanneer je jou verbonden voelt met anderen, kom je al een heel eind.

Kracht zit in de eerste plaats in de positieve gedachte. En laat 'kracht' nu net het thema zijn dat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid (1 t.e.m. 10 oktober) dit jaar in de kijker zet.

Het gemeentebestuur van Grimbergen en het Sociaal Huis bundelen hún krachten met enkele partners uit de buurt om 10 dagen lang de aandacht te vestigen op geestelijke gezondheid. Een thema waarvan wij vinden dat het het hele jaar door bespreekbaar moet zijn.

Deel JOUW kracht met een GEDICHT

Wat betekent ‘kracht’ voor jou? Begin mei riepen we iedereen op om zijn of haar kracht in een (Nederlandstalig) gedicht te gieten. We kregen treffende inzendingen binnen! Daarmee gingen we aan de slag.

Een mooi voorbeeld van KRACHTig samenwerken

Leerlingen van de Gemeentelijke Academie Grimbergen droegen de ingezonden gedichten voor, het Cc Strombeek nam ze op. Via QR-codes, die je kan vinden op affiches bij onze betrokken partners in Grimbergen-Centrum en de deelgemeenten Humbeek, Strombeek-Bever en Beigem, kan je ze beluisteren. De exacte locaties vind je hier.

Vzw De Raster en PZ St-Alexius verwerkten de gedichten in kaders en spandoeken. Andere gedichten werden dan weer uitgeschreven op een raamsticker, een postkaart, een placemat ... Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid is al dit materiaal te bekijken bij lokale handelaars en organisaties. Ook de partners Zorgboerderij Huppeldepup, Den Diepen Boomgaard en LDC Ter Borre droegen een krachtig steentje bij.