Grimbergen zet opnieuw in op een permanente Lus tijdens de zomermaanden

Tijdens de maanden juli en augustus kunnen sportieve en recreatieve fietsers Grimbergen opnieuw ontdekken via 2 lussen van 25 km.

Hoewel we de coronacijfers al enige tijd de goede kant uitgaan, kiest Grimbergen ervoor om ook in 2021 geen klassieke “De Lus” op poten te zetten. “We willen van de 40ste verjaardagseditie van De Lus 2020 nog steeds een spetterend feest maken met extra animatie en optredens. Dat programma hadden we in het voorjaar al moeten vastleggen en omwille van de onzekere situatie op dat moment kozen we ervoor om dit jaar voor een alternatieve invulling te gaan. De feesteditie gaat door bij de 42ste editie van De Lus volgend jaar.” verduidelijkt schepen voor sport Tom Gaudaen.

De dienst vrije tijd herneemt de succesformule van vorig jaar. Tijdens de maanden juli en augustus hangt er een permanente route uit die menig fietsliefhebber bekoort. Genieten op je eigen tempo of de snelste tijd neerzetten; het kan allemaal! Door de omvang van de lussen beperkt te houden, kan iedereen, van groot tot klein, deelnemen. Onderweg kan je even pauzeren, iets drinken bij de lokale horeca of je lunch opeten tijdens een picknick op één van de vele mooie plekjes in Grimbergen. Plezier en genieten staan op de eerste plaats. Dat je intussen ook aan het bewegen bent, is mooi meegenomen.

In juli brengen de oranje pijlen je van Grimbergen naar Humbeek om dan richting Verbrande Brug uit te komen in het Prinsenbos.

In augustus duiden de groene pijlen een nieuwe lus aan. Hier loopt de route van Grimbergen naar Beigem naar Humbeek om dan via Strombeek terug in Grimbergen te belanden.

Waar je ook vertrekt, de lus brengt je steeds terug op je startplaats.

We koppelen ook dit jaar een leuke wedstrijd aan De Lus. Wat moet je doen om kans te maken op één van de waardebonnen te besteden bij de fietshandelaars in Grimbergen?

  • Maak een leuke selfie op je fiets naast één van de pijlen langsheen het traject
  • Post je foto op Facebook evenement “De Lus 2021”
  • Vermeld #Sportersbelevenmeer

 

Meer informatie

Chris Selleslagh

chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03

Burgemeester

Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen

Tom GAUDAEN 
tom.gaudaen@grimbergen.be – 0477 22 03 17
Schepen voor jeugd- en sportbeleid en internationale betrekkingen

Gepubliceerd op maandag 28 jun. 2021 om 9.30 u.