‘Pierebad’ Grimbergen wordt LAGO CLUB Grimbergen Pierebad vanaf januari 2022

Het gemeentelijk zwembad ‘Pierebad’ in de Grimbergse deelgemeente Strombeek-Bever wordt vernieuwd en uitgebreid met gezinsrecreatie, fitness en padel.

De gemeente Grimbergen kiest voor een publiek-private samenwerking van 20 jaar met de LAGO-groep, die de exploitatie zal verzorgen vanuit haar jarenlange ervaring. 

 • Make-over voor het ‘Pierebad’
  Grimbergenaars zullen binnenkort weer volop kunnen genieten van waterplezier. Ook scholen en clubs kunnen de zwemactiviteiten hervatten in hun vertrouwde Pierebad.
  De heropening van het 25-meter sportbad is gepland in januari 2022. De komende weken starten de vernieuwingswerken waarbij de technische installaties van het bestaande zwembad vervangen worden. Verder wordt er ingezet op duurzaamheid met onder andere de installatie van zonnepanelen, vervanging van de huidige verlichting door led en voorziening van regenwaterrecuperatie.

 • Waterpret en ontspanning voor iedereen
  Het kinderbad wordt uitgebreid met leuke interactieve speelelementen en een glijbaantje. De wellness krijgt een volledige opfrisbeurt en wordt uitgebreid met een buitensauna. Verder wordt het horecagedeelte met bijhorend terras aangepakt. De opening van de vernieuwde recreatie en het Rest-eau-café is voorzien voor de paasvakantie van 2022.

 • Fitness en padel voor de sportieveling
  LAGO CLUB Grimbergen Pierebad wordt bovendien dé sportieve ontmoetingsplaats met fitness en padel. Vanaf april 2022 kunnen sportievelingen hun hart ophalen in de gloednieuwe LAGO CLUB, een laagdrempelige fitness waar sporten een plezier is voor iedereen. Nog voor de zomervakantie opent ook LAGO CLUB Padel op de site. Er wordt een outdoor padel accommodatie voorzien met vier velden.

 •  Een duurzame samenwerking
  Om alle vernieuwingen en uitbreidingen te realiseren investeert LAGO 4 miljoen euro. De gemeente Grimbergen voorziet een jaarlijkse subsidie van 715.000 euro.
  Het huidige gemeentepersoneel kan de overstap maken naar LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. In totaal zullen er 20 à 25 medewerkers tewerkgesteld worden.

Vanaf januari 2022 heropent het Pierebad

Na de heropening zullen we kunnen genieten van een schitterend zwembad met extra dienstverlening, een betere veiligheid en ruimere openingsuren.

We vragen nog even geduld dus.
Onze excuses voor het ongemak! 

Nog een beurtenkaart? Neem contact op met: Carina.vandewauwer@grimbergen.be

 

Tijdelijke oplossing voor zwemmers

Tot eind 2021 kunnen inwoners aan inwonertarief gaan zwemmen in het zwembad De Druppelteen in Kapelle-op-den-Bos

Voor de inwoners van Grimbergen ging onze gemeente een samenwerking aan met het zwembad van Kapelle-op-den-bos. Vanaf dinsdag 10 augustus kunt u tegen inwonerstarief gaan zwemmen in het zwembad De Druppelteen. Bekijk http://www.dedruppelteen.be/ voor meer info!

Adres: Zwembad "De Druppelteen" - Marktplein 27 - 1880 Kapelle-op-den-Bos - tel. 015 71 16 85