Workshops kringlooptuinieren

Schrijf je in voor onze tuinworkshops

Heb je groene vingers? Dan begint het waarschijnlijk stilaan te kriebelen. Intradura, jouw gemeente en de Tuincoach organiseren dit voorjaar 3 inspirerende tuinworkshops, telkens op zaterdag van 10 uur tot 12 uur. Snel inschrijven is de boodschap! Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers per sessie.

Takkenrillen en vlechtwanden

Zaterdag 11/02/2023 van 10 u. tot 12 u.
Locatie: Provinciedomein Huizingen, Henry Torleylaan 100, 1654 Beersel

Waar laat je na het snoeien al dat takkenafval? Verhakselen is een optie, maar je kan er ook een takkenril of vlechtwand mee maken. In deze workshop komen de basisprincipes van de bouwsels aan bod en leggen we samen de basis van een nieuw project. Ook het toekomstig onderhoud komt aan bod.

Insectenhotel

Zaterdag 18/02/2023 van 10 u. tot 12 u.
Locatie: Topaz, Jan Vander Vekenstraat 158, 1780

Wil je je tuin aantrekkelijk maken voor nuttige insecten? Bouw dan een bijen- of insectenhotel. Je kan er heel wat restmateriaal uit je kringlooptuin in kwijt en bovendien versterk je het natuurlijk (insecten)evenwicht in je tuin. In deze workshop legt onze tuincoach, Wim Azijn, de basisprincipes van insectenhotels uit. We maken eenvoudige bijenblokken en hotels. Eigen materiaal en inspiratie is welkom.

Creatief met snoeihout

Zaterdag 25/02/2023 van 10 u. tot 12 u.
Locatie: Intradura, Dorent 5, 1620 Drogenbos (aan afrit Ruisbroek Ring 0

De technieken van takkenrillen en vlechtwanden kan je ook creatief gebruiken. In deze workshop maken we een raamwerk van (groter) snoeihout. Daarop mogen dan verschillende klimplanten groeien om een lelijke muur te verbergen.  

Hoe inschrijven?

Deelnemen is gratis maar inschrijven is noodzakelijk voor de goede organisatie. Schrijf je in via de website van Intradura: https://www.intradura.be/nl/overzicht-workshops-en-infoavonden

(Je ontvangt een bevestigingsmail met alle praktische info.) of telefonisch: 02 334 17 55.


Sessies in samenwerking met jouw gemeente/stad, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)