Sacristie Abdijkerk Grimbergen
  • vr 29 september 2023 van 20.30 u. tot 23 u.
Een avontuurlijk dubbelconcert met de Canadese pianist Jean-Michel Blais en de Belgische violiste Catherine Graindorge.

Catherine Graindorge

De Brusselse violiste en componiste Catherine Graindorge werkte reeds samen met Nick Cave, Warren Ellis, Mark Lanegan, Debbie Harry en John Parish (PJ Harvey). Met die laatste bracht ze in 2021 'Eldorado’ uit, waarbij Parish niet enkel als producer optrad maar ook als muzikant. Het resultaat is een broeierige, duistere soundtrack die bij elke luisterbeurt telkens weer intense emoties oproept. Binnen- en buitenlandse pers strooiden dan ook lustig met superlatieven.

In 2022 nam ze met niemand minder dan Iggy Pop een EP op, 'The Dictator'. De plaat combineert de broeierige elektronica en spookachtige strijkers van Graindorge met Pops baritonstem.Dat haar muziek veelal als 'filmisch’ wordt omschreven, hoeft niet te verwonderen want Graindorge schreef naast persoonlijk werk ook heel wat soundtracks voor dans- en theatervoorstellingen en cinema. Haar soundtrack voor 'Le Chant des Hommes’ werd zelfs genomineerd voor een Magritte, de belangrijkste filmprijzen in Wallonië.
Wij nodigen je uit om een duik te nemen in het betoverende universum van Catherine Graindorge voor een niet te missen live-ervaring.

BRUZZ - Catherine Graindorge maakt een plaat met een punkicoon: ‘Hello Catherine, it’s Iggy’
Written in Music - Catherine Graindorge 'Eldorado'
Moors Magazine - Kamermuziek voor de eenentwintigste eeuw.

Jean-Michel Blais

De Canadees Jean-Michel Blais maakt prachtige poëtische neoklassieke pianocomposities. Op zijn 17de werd hij al toegelaten tot het Conservatoire de Musique de Trois-Rivières (Québec), maar de formele opleiding beperkte hem zozeer dat hij de piano vaarwel zei. Pas jaren later pakte hij zijn muzikale carrière weer op.Twee jaar van improviseren achter de piano leidde tot zijn neoklassieke debuutalbum 'II', dat wereldwijd veel indruk maakte.


Time Magazine schreef: 'His music breathes, invites to take a moment and recognize there's still plenty of beauty left in the world'. In 2018 lanceerde hij het album 'Dans ma main'. Een album geïnspireerd door de ambient en new age muziek die zijn ouders voor Jean-Michel, die leidt aan het Syndroom van Tourette, draaiden en waarvoor hij genomineerd werd voor de prestigieuze Polaris Music Prize.
In 2022 bracht hij zijn nieuwe album 'aubades' uit. Een album vernoemd naar de romantische muziek die in de Middeleeuwen werd geschreven om tijdens de schemering onder het raam van een geliefde uit te voeren. Een album vol plezier en hoop. Een album dat Jean-Michels Blais' geloof in de kracht en schoonheid van muziek in volle glorie laat horen. Absoluut betoverend.

i.s.m. de Canadese ambassade

Locatie

Sacristie Abdijkerk Grimbergen
Kerkplein , 1850 Grimbergen

Prijs

  • Basistarief 18
  • -21/dagstudent 10
  • 65+ 17
  • Vriendenprijs 15

Reserveer

Leeftijd

vanaf 12 tot 99 jaar

Organisatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever