Schouwburg CC Strombeek
  • di 3 oktober 2023 van 20.30 u. tot 23 u.
ikv OPEN CINEMA
Rouwverwerking en liefde, dat is waar het over gaat in 'Last Dance'. Maar verwacht je vooral aan feel good met veel hart en échte choreografie van gerenommeerd choreograaf La Ribot. Niet voor niets won deze film de publieksprijs op het filmfestival van Locarno.

Wanneer Germain op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt, snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hem te zorgen. De telefoon staat niet stil, de deur wordt platgelopen, maaltijden worden voor hem bereid en zijn agenda is al ingevuld voor de komende maanden.
Maar Germain heeft andere prioriteiten, want hij en zijn vrouw hebben elkaar iets beloofd voor zij stierf. Daardoor belandt Germain in een hedendaagse dansgroep met een excentrieke choreografe. Al dansend leert hij te rouwen, maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen.
Een warme film met komische accenten en ruimte voor ontroering. Een film over rouwen, afscheid nemen en proberen terug een levensdoel op te bouwen na verlies. Maar ook over goedbedoelde, maar misplaatste attenties tegenover ouder wordende mensen. Een feelgood film die je misschien zelfs danskriebels geeft.

Regie: Delphine Lehericey | Met: François Berléand, Kacey Mottet-Klein, La Ribot, Jean-Benoît Ugeux, Déborah Lukumuena, e.a. | B, CH, 2022 | 1u24

Pers

“Een film waarin eenieder – ongeacht de leeftijd – iets van herkenning kan vinden.” ★★★★ Cinemagazine
“Een liefdevolle film die weet te raken.” ★★★★½ De Protagonisten

Meer lezen

FilmTalk - Delphine Lehericey over 'Last Dance': “In een komedie zitten de acteurs in een ander ritme”

Locatie

Schouwburg CC Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever

Prijs

  • Basistarief 7
  • Vriendenprijs 6

Reserveer

Organisatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever