Akhenaton Roeischool vzw

Bijna alle zaterdagen, geven wij initiaties tot onze mooie et zo gezonde roeisport ofwel "alleen" op een boot ofwel in "ploegen" met jonge lesgevers die op wedstrij geroeid hebben !!

Roeisport biedt tal van voordelen voor de jeugd, zowel op fysiek als mentaal vlak. Allereerst bevordert het de algehele lichamelijke gezondheid door een uitgebalanceerde combinatie van cardiovasculaire oefeningen en spierversterking. Jongeren ontwikkelen een sterke kernspier en verbeteren hun uithoudingsvermogen, wat niet alleen gunstig is voor de roeiprestaties, maar ook voor hun algemene fitheid.

Daarnaast leert roeien jongeren belangrijke levensvaardigheden zoals teamwork, discipline en doorzettingsvermogen. In een roeiboot moeten ze nauw samenwerken met hun teamleden, leren ze verantwoordelijkheid nemen en ontwikkelen ze een sterk gevoel van gemeenschap. De sport moedigt ook een gezonde competitieve geest aan en leert jongeren om te gaan met zowel overwinningen als nederlagen.

Roeien is bovendien een leuke en uitdagende activiteit die jongeren in contact brengt met de natuur. Het water, de frisse lucht en de dynamiek van de sport maken het een opwindende ervaring. Door de combinatie van fysieke activiteit, sociale interactie en plezier wordt roeien een waardevolle en stimulerende bezigheid voor de jeugd, die niet alleen hun gezondheid bevordert, maar ook bijdraagt aan hun persoonlijke groei en welzijn.  

Wanneer

Openingsuren

  • zaterdag
    10 u. tot 12.30 u.

Locatie

Akhenaton Roeischool vzw
52 Oostvaartdijk , 1850 Grimbergen

Prijs

  • Basistarief 60

Leeftijd

vanaf 16 tot 26 jaar

Organisatie

Akhenaton Roeischool