Schouwburg Cc Strombeek
  • di 30 april 2024 van 20.30 u. tot 23 u.
Een lerares belandt ongewild in het oog van de storm in Das Lehrerzimmer, een tot een thriller evoluerende film over een diefstallenplaag in een Duitse school.

De microkosmos van een school als metafoor voor de samenleving: het is geen nieuw gegeven, maar in zijn vierde bioscoopfilm Das Lehrerzimmer gaat de Duitse regisseur İlker Çatak daar creatief mee aan de slag.
De idealistische Carla Nowak geeft wiskunde en lichamelijke opvoeding aan twaalf- tot veertienjarigen. Haar inzet staat buiten kijf en haar studenten waarderen dat. Op een dag mengt ze zich in het onderzoek naar de diefstallenplaag die de school teistert. Zo wordt ze het middelpunt van een storm die maar niet gaat liggen. Volwassenen en adolescenten staan met getrokken messen tegenover elkaar en de pubers durven de autoriteit van ouders en leraars in vraag te stellen, zeker als ze onrechtvaardigheid ontwaren.
Çatak beperkt de actie tot de school, waardoor Das Lehrerzimmer zich langzaam ontpopt als een claustrofobische thriller, geritmeerd door de opwindende soundtrack van Marvin Miller. Das Lehrerzimmer is de Duitse inzending voor beste internationale film tijdens de Oscars.

Regie: İlker Çatak | Cast: Leonie Benesch, Michael Klammer, Rafael Stachoviak | D, 2023 | Duits, Turks, Pools, Engels gesproken, NL/FR ondertiteld | duur: 1u38

Pers

"Houdt je op het puntje van je stoel." ★★★★ - Knack Focus
"Waarschijnlijk de spannendste film die nu in de zalen speelt." ★★★★ - De Standaard
"'Das Lehrerzimmer' is een film die het moet hebben van kleine dingen: een kleine diefstal, een klein drama, kleine emoties die hun sporen nalaten. Maar het levert wel een grote film op." ★★★★ - De Morgen

Meer lezen

Filmkrant - Das Lehrerzimmer: Lessen in achterdocht
Knack Focus - En u dacht dat leraarskamers een dooie bedoening zijn
De Tijd - De realitycheck van een idealistische lerares

Locatie

Schouwburg Cc Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever

Prijs

  • Basistarief 7
  • Vriendenprijs 6

Reserveer

Organisatie

Cc Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever