MIRA STEM Zomerkamp 'De Aarde in gevaar'

Volkssterrenwacht MIRA
  • ma 19 augustus 2024 9 u. tot vr 23 augustus 2024 16.30 u.
Het thema van het MIRA Zomerkamp in 2024 is 'De Aarde in gevaar', waarbij we via leuke en leerrijke voorstellingen en interactieve activiteiten kennismaken met allerlei gevaarlijke toestanden die reëel zijn maar waarvoor we toch niet meteen onze slaap moeten laten.

We beginnen met een lijstje te maken: welke gevaren komen vanuit het heelal? Welke hebben met onze planeet te maken? En voor welke gevaren zijn wij als mens zelf verantwoordelijk? We gaan proberen meer te snappen over aardbevingen en vulkanen. En we gaan op zoek naar inslagkraters op Aarde die stille getuigen zijn van botsingen tussen planetoïden of kometen uit ons zonnestelsel met onze eigen planeet. We proberen ons voor te stellen hoe gevaarlijk ontploffende sterren zijn en gaan na of we enige kans hebben in de loop van ons leven om hiermee geconfronteerd te worden.

We zullen in de loop van de week onze kampgasten heel wat interactieve opdrachten, experimenten, raadsels en oefeningen voorschotelen. Alvast veel succes aan alle deelnemers !!!

Locatie

Volkssterrenwacht MIRA
Abdijstraat 22 , 1850 Grimbergen

Organisatie

Volkssterrenwacht MIRA vzw
Abdijstraat 22 , 1850 Grimbergen