Cultuurcentrum Strombeek
  • wo 3 november 2021 van 20.30 u. tot 23 u.
Drie gezelschappen, die elk in taal de wereld willen vatten, gaan samen aan de slag met de biografie van cultauteur David Foster Wallace.

Hoe te leven zonder je voor je vijftigste een kogel door je kop te jagen? Dat was het uitgangspunt van een speech voor studenten (‘This is water’) door de Amerikaanse schrijver David Foster Wallace. Drie jaar later, op zijn zesenveertigste, hing hij zich met een tuinslang op in zijn garage. Drie gezelschappen – de KOE, De Nwe Tijd en Hof van Eede – maken evenveel voorstellingen over de persoon en het werk van David Foster Wallace. DAVID of hoe we ons bedacht hebben is het eerste deel van dit drieluik.

Het stuk vertrekt vanuit de biografie van David Foster Wallace – verslaving, genialiteit, onzekerheid, depressie, hyperbewustzijn – maar gaat eigenlijk vooral over de vraag hoe je een betekenisvol leven leidt, een leven dat samenhangt, een leven waarin je samenhangt met anderen en met de wereld. Zodat je je vijftigste haalt zonder een kogel door je kop te schieten. Of je, vier jaar voor die deadline, in je garage op te hangen.

Wat gebeurt er als je je levensverhaal aan elkaar probeert te vertellen? Wat moet je met andere perspectieven op je eigen geschiedenis? En wat doet dat eigenlijk met je: ‘een biografie hebben’? Is dat meer dan een goed verhaal achteraf?

Die vragen onderzoeken Willem de Wolf, Suzanne Grotenhuis, Greg Timmermans, Ans Van den Eede, Freek Vielen en Wannes Gyselinck in deze lichtzinnige autobiografische voorstelling over de biografie van misschien wel de cultschrijver van de afgelopen dertig jaar.

In de zomer van 2020 lieten ze een eerste versie van de tekst los op het publiek, in de vorm van een dramatische lezing. Na dit geslaagde proefstuk gaan ze in seizoen 21-22 op tour met DAVID of hoe we ons bedacht hebben. In het daaropvolgende seizoen maken ze FOSTER, een essayistische voorstelling over de essays van David Foster Wallace. Afsluiten doen ze met WALLACE, een fictieve voorstelling over zijn fictie.

Locatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever

Prijs

  • Basistarief 18
  • Vriendenprijs 15

Reserveer

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Organisatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever