• za 25 september 2021 van 20.30 u. tot 23 u.
  • zo 26 september 2021 van 16 u. tot 18 u.
  • zo 26 september 2021 van 20.30 u. tot 23 u.
BALSAM is een muzikale en zintuiglijke performance. Een alchemistisch concert. Een zinnenprikkelend laboratorium waarin de live uitgevoerde muziek samensmelt met verrassende geuren, smaken, met visuele en fysieke ervaringen.

De bedwelmende muziek voert je mee langs traditionele gezangen uit Portugal, Griekenland en IJsland, mystieke klanken van Hildegard Von Bingen, 15de-eeuwse polyfone muziek en eigen composities. De teksten van de liederen gaan terug op verzen uit het Bijbelse Hooglied, gedichten van Vergilius en Horatius en op de poëzie van tijdgenoten van Baudelaire en Verhaeren. Ze gaan over het spel van de liefde, over verlangen en verdriet, de zoete geur van jasmijn en de schoonheid van een boom. Ze zijn een hulde de helende, stimulerende en betoverende werking van kruiden en planten.

Terwijl bedwelmende muziek je meevoert, ben je getuige van fascinerende alchemistische processen. Olie stolt tot eetbare parels, een bloemknop geeft een elektrische sensatie, een mineraal blijkt een zoete lekkernij. Alchemisten reiken je ongekende proeverijen en geuren aan, ervaringen die je deelt met je buur. Convivialiteit oftewel de ‘kunst van het samenleven’ als troost. BALSAM doet dromen, is spiritueel en zinnelijk, aards en hemels tegelijk. Een ode aan het leven en het mysterie ervan.

Locatie

Den Douwe
Beverselaan , 1853 Strombeek-Bever (Grimbergen)

Prijs

  • Basistarief 25
  • Vriendenprijs 22

Reserveer

Organisatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever