Zaal Eldorado
  • vr 19 november 2021 van 20.30 u. tot 23 u.
Na een eerste EP die in 2018 door de Nederlandse muziekbijbel OOR als een verzameling meesterlijke popsongs werd bestempeld, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel begin 2019 én een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar is Mooneye klaar voor het Grote Werk.

Het afgelopen jaar zat de band rond Michiel Libberecht in de studio met de topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (o.a. Het Zesde Metaal) om een vervolg te breien aan die eerste EP. Een vervolg waarop Mooneye nog meer als de bezwerende gitaarband zal klinken die hij ontegensprekelijk is. Een vervolg ook waarop de singer-songwriter in Libberecht nog meer op de voorgrond treedt. Kortom: het vervolg waarop iedereen zit te wachten die Libberecht en de zijnen al live aan het werk zag.

De vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. Los van het feit dat er ergere dingen zijn in het leven, valt het moeilijk te ontkennen dat ook de ‘nieuwe’ Mooneye als geen ander folk, rock en indiepop versmelt. Zoals op Bright Lights, de eerste en merkelijk vrolijke single uit de nieuwe plaat. Maar ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op Fix the Heater, de tweede en meer kwade single uit diezelfde plaat. Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye. Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stellen ze graag voor tijdens deze clubtour.

Locatie

Zaal Eldorado
Kerkstraat 251 , 1851 Humbeek (Grimbergen)

Prijs

  • Basistarief 18
  • Vriendenprijs 15

Reserveer

Organisatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever