Cultuurcentrum Strombeek
  • di 28 september 2021 van 20.30 u. tot 22 u.
Emma Dante schetst een gevoelig familieportret over vijf zussen wiens levens voorgoed veranderen na een traumatische ervaring in hun jeugd. In Le Sorelle Macaluso overheerst de zusterliefde alle woede en onbegrip.

De vijf zussen Maria, Pinuccia, Lia, Katia en Antonella – in leeftijd variërend van kleuter tot een jaar of twintig – wonen bovenin een vervallen appartement aan de rand van Palermo dat uitkijkt over de zee. Ze leven van de duiven die ze op zolder houden en verhuren voor ceremonies. Ze hebben het niet breed, maar ze redden zich en zijn gelukkig. Als ze op een warme zomerdag samen naar de populaire badplaats Mondello gaan, voltrekt zich daar een tragedie die het leven van de zussen en hun onderlinge relaties voorgoed zal veranderen.

Le sorelle Macaluso is een film van de Italiaanse theatermaker en filmregisseur Emma Dante. Net als in haar debuutfilm Una Via a Palermo (2013) speelt het verhaal zich af in haar thuisstad Palermo en baseerde zij de film op een toneelstuk dat ze zelf schreef. Twaalf actrices van verschillende leeftijden spelen de vijf zussen in hun jeugd, als volwassen vrouwen en hoogbejaarde dames.

Locatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever

Prijs

  • Basistarief 7
  • Vriendenprijs 6

Reserveer

Leeftijd

vanaf 16 jaar

Organisatie

Cultuurcentrum Strombeek
Gemeenteplein 1 , 1853 Strombeek-Bever