Afvalkalender 2021

Wat is nieuw in 2021? De sorteerregels voor PMD worden uitgebreid.

 

PMD-zak: nu ook voor plastiek verpakkingen 

Vanaf 1 januari 2021 worden de sorteerregels voor PMD uitgebreid. U kan vanaf dan ook plastiek verpakkingen kwijt in de PMD-zak zoals schaaltjes, vlootjes, bakjes, folies en zakjes.

De blauwe PMD-zak blijft blauw.
Er komen nieuwe blauwe zakken: deze hebben geen trekband meer maar hebben nu flappen. De oude blauwe zakken mag u nog verder opgebruiken want aan het uitzicht van de zakken zal niets veranderen.

De rode en witte/groene zakken binnen Grimbergen blijven

De gemeente laat wel de samenstelling van de zakken aanpassen. Want om in regel te zijn met de VLAREMA-voorschriften, moet de huisvuilzak bestaan uit 80% recyclaat. De huisvuilzakken zullen hierdoor dus anders aanvoelen qua structuur.
Vanaf juni 2021 worden alleen de nieuwe restfractiezakken opgehaald en mag u de oude zakken niet meer gebruiken.
De productie van de nieuwe zakken start in januari en zijn vanaf februari normaal beschikbaar aan de verkooppunten.

 

Glasbol vol? Laat het glas niet achter.

Kerst en Nieuwjaar vieren we graag met een glaasje. De glasbollen geraken dan snel vol. Bij Intradura doen ze hun uiterste best om door de inzet van extra mensen, er voor te zorgen dat u niet voor een volle glasbol komt te staan.

Gebeurt dit toch? Dan wil Intradura  u vriendelijk vragen het glas niet rond de glasbol achter te laten. Biedt het glas op een later tijdstip terug aan of breng het naar het recyclagepark.

Gepubliceerd op donderdag 17 dec. 2020 om 10.01 u.