Alternatieve scholenmarkt voor overstap naar secundair onderwijs

Dit jaar geen gewone scholenmarkt voor leerlingen die naar het secundair onderwijs gaan. Alle info staat nu centraal op de gemeentelijke website.

Grimbergen, 19 februari 2021: Geen scholenmarkt dit jaar voor jongeren die op 1 september 2021 de overstap zullen maken naar het secundair onderwijs. Als alternatief centraliseert de gemeente alle informatie op haar website. 

 

Op 1 september 2021 zullen vele Grimbergse jongeren de overstap van het basis naar het secundair onderwijs maken. Grimbergse jongeren stromen traditioneel door naar scholen in Brussel, Grimbergen, Jette, Kapelle-op-den-Bos, Laken, Londerzeel, Merchtem, Vilvoorde en Wemmel.

“Jaarlijks organiseert de gemeente een scholenmarkt waar we de kinderen en hun ouders de mogelijkheid bieden kennis te maken met de verschillende secundaire onderwijsinstellingen uit onze omgeving. De scholenmarkt 2021 kan omwille van de huidige coronamaatregelen niet georganiseerd worden. Als alternatief centraliseren we op de gemeentelijke website (https://www.grimbergen.be/scholenmarkt) de belangrijkste informatie over secundair onderwijs in onze regio”, aldus Karlijne Van Bree (schepen voor onderwijs).

Secundaire scholen hebben echter steeds vaker meer kandidaat-inschrijvers dan plaatsen. Daarom moet er in heel wat scholen aangemeld worden via een gemeenschappelijk digitaal register. De scholen uit Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Vilvoorde en Wemmel traden toe tot dit platform. De aanmeldingsperiode start op 29 maart 2021 om 14.00 u. en eindigt op 26 april 2021 om 14.00 u. Alle nuttige informatie hierover vindt u op www.aanmelden.school.

De meeste Nederlandstalige secundaire scholen uit het Brussels Gewest (Brussel, Jette, Laken…) werken ook met een aanmeldingsprocedure. Zij gebruiken een platform dat u vindt op www.inschrijveninbrussel.be. Opgelet: de aanmeldingsperiode voor die scholen start al op 1 maart 2021 om 09.00 u. en eindigt op 26 maart 2021 om 16.00 u.

Enkel kinderen die willen inschrijven voor het eerste jaar secundair onderwijs moeten aanmelden.

Raadpleeg steeds de website van de scholen waarin u geïnteresseerd bent. Zo weet u zeker of er gewerkt wordt met aanmelding of rechtstreekse inschrijving en mist u de boot niet.

Voor informatie of ondersteuning kan u in Grimbergen terecht op het gemeentehuis en Strombeek-Bever bij het Sociaal Huis (OCMW) en de hoofdbibliotheek.

Gepubliceerd op vrijdag 19 feb. 2021 om 17.01 u.