Grimbergen lanceert haar eigen app 'Grimbergen'

Op 14 september 2022 lanceerde de gemeente haar eigen app. De app is gebaseerd op de functionaliteiten van ‘Mijn Burgerprofiel’, maar kan nog veel meer. 

Burgers en bedrijven verwachten steeds meer dat ook hun gemeentebestuur digitaal, de klok rond, bereikbaar is. Met ‘Gemeente zonder Gemeentehuis’ ondersteunt de Vlaamse overheid lokale besturen die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening efficiënter en klantgerichter te maken. 

Met deze app krijgen inwoners een hele reeks lokale functionaliteiten voorgeschoteld. Het gemeentebestuur Grimbergen betrekt de inwoners voluit bij de verdere ontwikkeling van de app.

De app 'Grimbergen' kan je nu downloaden via je iPhone of Android-toestel.

Functionaliteiten

Als inwoner kan je via de app:

  • Een afspraak maken met onze gemeentelijke diensten
  • Meldingen doen, bijvoorbeeld sluikstorten
  • Lokaal nieuws opvolgen
  • De UiT-kalender raadplegen

Itsme

Voor bepaalde handelingen in de gemeenteapp moet je je aanmelden. De handigste manier is aanmelden met itsme.
Geen ervaring met itsme? Tips, uitleg, handige filmpjes, check de site van itsme.

Wat verwacht jij van de app?

De lancering is pas het beginpunt, want de gebruiksvriendelijke app wordt continu verbeterd en uitgebreid. 

Gedaan met het gemeentehuis? 

De komst van de app ‘Grimbergen’ is een aanvulling op de bestaande dienstverlening. Je kan nog steeds terecht op het gemeentehuis in de Prinsenstraat. Door de app geven we onze inwoners meer mogelijkheden om in contact te komen met de gemeente. 

Hulp nodig?

Bekijk dan de helppagina voor meer informatie.

Wist je dat?

Vanaf februari 2023 kan je een digidokter raadplegen in de bibliotheek. Een digidokter helpt bezoekers bij ICT-problemen. Je kan vragen stellen over hardware en software, zoals het installeren of gebruiken ervan. In een 1-op-1 sessie antwoordt de digidokter op jouw vragen. Een raadpleging bij de digidokter is gratis. De digidokter komt ook langs in het WZC Ter Biest en in het dienstencentrum Ter Borre. De data hiervoor maken we later bekend.