Autodelen in Grimbergen

Wat is autodelen?

Hebt u af en toe een (tweede) wagen nodig of staat uw wagen vaak stil? Vindt u een (tweede) wagen best duur? Kan u uw autogebruik op voorhand plannen? Wil u bijdragen aan duurzame mobiliteit? Dan is autodelen misschien iets voor u!

Bij autodelen gebruikt u een auto wanneer u hem nodig hebt. Hebt u hem niet nodig, dan kan deze door iemand anders gebruikt worden. Autodelen biedt zo grote milieu-, sociale en economische voordelen. Het vermindert het aantal auto’s, het aantal files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen.

Berekenen voordeel autodelen

Autodelen.net en Test Aankoop ontwikkelden een tool die het financiële voordeel van autodelen tegenover een eigen wagen concreet berekent. Daarnaast biedt het instrument de mogelijkheid om verschillende vormen van autodelen en hun verschillende prijsformules onderling te vergelijken.

In de calculator geeft u de eigenschappen van de wagen in die u momenteel bezit of van plan bent te kopen en een inschatting van het aantal ritten en kilometers die u per jaar rijdt. Vervolgens berekent de prijscalculator hoeveel u eigen wagen kost en wat u met dergelijk mobiliteitsprofiel zou betalen indien u aan autodelen zou doen, opgedeeld per autodeelaanbieder.

De calculator kan geraadpleegd worden via volgende link: https://www.savewithcarsharing.be/ .

Zoek een autodeelaanbieder in uw buurt

Ontdek de reeds beschikbare deelauto’s in uw buurt!  https://www.autodelen.net/zoek-een-deelwagen/