Autodelen in Grimbergen

Wat is autodelen?

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig of staat jouw wagen vaak stil? Vind je een (tweede) wagen best duur? Kan je je autogebruik op voorhand plannen? Wil je bijdragen aan duurzame mobiliteit? Dan is autodelen misschien iets voor jou!

Bij autodelen gebruik je een auto wanneer je hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig, dan kan deze door iemand anders gebruikt worden. Autodelen biedt zo grote milieu-, sociale en economische voordelen. Het vermindert het aantal auto’s , het aantal files, de CO2-uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kost voor het gebruik van een wagen.

Berekenen voordeel autodelen

Autodelen.net en Test Aankoop ontwikkelden een tool die het financiële voordeel van autodelen t.o.v. een eigen wagen concreet berekent. Daarnaast biedt het instrument de mogelijkheid om verschillende vormen van autodelen en hun verschillende prijsformules onderling te vergelijken.

In de calculator geef je de eigenschappen van de wagen in die je momenteel bezit of van plan bent te kopen en een inschatting van het aantal ritten en kilometers die je per jaar rijdt. Vervolgens berekent de prijscalculator hoeveel je eigen wagen kost en wat je met dergelijk mobiliteitsprofiel zou betalen indien je aan autodelen zou doen, opgedeeld per autodeelaanbieder.

De calculator kan geraadpleegd worden via volgende link: https://www.savewithcarsharing.be/ .

Zoek een autodeelaanbieder in je buurt

Ontdek de reeds beschikbare deelauto’s in je buurt! à link: https://www.autodelen.net/zoek-een-deelwagen/