Bedrijvenavond Grimbergen was groot succes!

Na twee moeilijke jaren had Grimbergen op 16 november opnieuw afspraak met haar lokale ondernemers en bedrijven.

Na een nooit eerder geziene crisisperiode waarin weinig mogelijk was, organiseerde het gemeentebestuur en de dienst lokale economie opnieuw zijn jaarlijkse bedrijvenavond. Met dit initiatief wil het gemeentebestuur een brug slaan tussen enerzijds de lokale ondernemers en bedrijven onderling en anderzijds het gemeentebestuur en haar administratie.

Twee moeilijke coronajaren

Tijdens de twee voorbije moeilijke coronajaren waarin de lokale ondernemer en de bedrijfswereld zichzelf als het ware dienden heruit te vinden, was het bijzonder om te zien hoe ook ondernemend Grimbergen creatief omging met de uitdaging die corona met zich meebracht. Er kwamen initiatieven zoals  het opzetten van webshops, het organiseren van afhaal, het aan huis leveren van goederen, het faciliteren van thuiswerken, het houden van digitale evenementen, enz.

Ook de solidariteit tussen burger en ondernemer was hartverwarmend.

Tot slot droeg het gemeentebestuur, dat zelf ook in de klappen deelde, eveneens haar steentje bij met het nemen van een aantal maatregelen om haar ondernemers te steunen of op zijn minst de druk op hen te verlichten.

Grimbergen staat ondernemers bij tijdens nieuwe crisis

Na de coronacrisis kondigt zich alweer een nieuwe crisis aan met opnieuw moeilijke tijden die eraan zitten te komen voor de ondernemers.

Met de dienst lokale economie staat het bestuur voltijds klaar om waar mogelijk de nodige ondersteuning te bieden. We willen vooral zoveel mogelijk ondernemers vooruithelpen via gerichte doorverwijzing en door maximaal in te zetten op een goede communicatie. In de loop van 2023 zal er kunnen ingeschreven worden op een digitale nieuwsbrief met interessante informatie en weetjes..

Succesvolle editie

Ook dit jaar kon er gesproken worden van een succesvolle editie van de Bedrijvenavond die in een mum van tijd was volgeboekt.

Het netwerkmoment vond plaats in de Microbrouwerij van de abdij, een toerismepareltje in het hartje van Grimbergen. De deelnemers konden genieten van een begeleide rondleiding in het belevingscentrum met een zeer gesmaakte proeverij van de aldaar gebrouwen bieren. Afsluiten deden ze met een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

Gepubliceerd op donderdag 17 nov. 2022 om 12.18 u.