Grimbergen strijdt mee voor de Trofee voor het Beste Souper van RINGtv

Voor de vierde keer organiseert RINGtv een kookwedstrijd waarin verschillende verenigingen strijden voor het Beste Souper. Ook Grimbergen doet mee en zoekt verenigingen om de kleuren van Grimbergen te vertegenwoordigen.

De "Trofee voor het Beste Souper" is een wedstrijd waarin lokale verenigingen uit 6 gemeenten het tegen elkaar opnemen in een kookwedstrijd. Dit jaar strijden naast Grimbergen ook Affligem, Galmaarden, Halle, Roosdaal en Sint-Pieters-Leeuw voor de felbegeerde trofee.

 

Hoe verloopt de wedstrijd?

 

De voorronde

In de voorronde nemen telkens 2 verenigingen van een gemeente het tegen elkaar op. De gemeentes worden vertegenwoordigd door 2 personen uit de deelnemende vereniging die een typisch gerecht in de sfeer van een 'eetfestijn' of 'souper' bereiden.

De winnaars van de voorrondes ontvangen een trofee, een reclamespot op RINGtv en verschillende mooie prijzen.

De finale

Op zaterdag 27 april zullen de verenigingen die de voorrondes overleven het tegen elkaar opnemen in de finale.

De finaleopdracht is een BBQ bij Brouwerij Palm in Steenhuffel. Elke deelnemende gemeente, dus ook Grimbergen, krijgt de kans om zich voor te stellen. Een professionele jury onder leiding van televisiekok en presentator van de kookwedstrijd Jeroen De Pauw zal de gerechten beoordelen.

Het belooft een unieke ervaring te worden in een gezellige sfeer! We zoeken geen sterrenchefs, maar enthousiaste deelnemers die in staat zijn een smakelijke, eenvoudige maaltijd te bereiden.

Belangrijke data waarop de 2 deelnemers beschikbaar moeten zijn:

 • Voorronde: zaterdag 6/04 te Evere (namiddag)
 • Finale: zaterdag 27/04 te Steenhuffel (hele dag)

 

Zin gekregen om in de kookpannen te duiken? Schrijf je dan snel in!*

Hebben jullie zin om deel te nemen en de Trofee voor Beste Souper naar Grimbergen te brengen? Schrijf je dan in door een mail te sturen naar vrijetijd@grimbergen.be met daarin de volgende informatie:

 • Naam van de vereniging
 • Namen, telefoonnummers en e-mailadressen van de 2 personen die willen deelnemen
 • Korte motivatie voor deelname
 • Het antwoord op de schiftingsvraag: 

  Bekijk aandachtig het oproepfilmpje op RINGtv. Aan het einde zie je de volgende kookattributen: een kookpot, een klopper en een soeplepel. Wat is het totale gewicht (in gram) van deze 3 voorwerpen samen?
  (Een tip: het gewicht ligt in de buurt van het gewicht van een gezonde pasgeboren baby.
    

Let op: uiterlijke datum voor inschrijving is 15 februari 2024.


* Door je vereniging in te schrijven voor deze wedstrijd, ga je akkoord met het wedstrijdreglement van RINGtv. Je kan het reglement onderaan de pagina raadplegen.

Bekijk onderaan deze pagina zeker het oproepfilmpje.