Blijf de coronamaatregelen opvolgen!

Grimbergen, 10 maart 2021: De laatste dagen merkt men een stijging van het aantal besmette jongvolwassenen in de gemeenten Meise en Grimbergen. Men stelde ook vast dat de meeste besmettingen plaatsvinden op de werkvloer. De gemeente roept iedereen op om de coronamaatregelen te blijven volgen.

De voorbije dagen merkt men vanuit het Covid-19 team een stijging van het aantal besmette jongvolwassenen in Meise en Grimbergen. De stijging in Grimbergen is ondertussen wat afgezwakt, maar de situatie blijft zorgwekkend. Verder merkt men op dat de meeste besmettingen gebeuren op de werkvloer. Die mensen kunnen op hun beurt hun kinderen besmetten en die kunnen het dan weer meenemen naar school. De Braziliaanse variant van het coronavirus is momenteel aanwezig zowel in Grimbergen als in Meise. Er is nog niet geweten of deze variant meer besmettelijk is.

 

Wat wel duidelijk is, is dat de cijfers niet de goede kant op gaan. Om een derde golf te vermijden, moeten we ons nu strikt aan de maatregelen houden.

 

“Wij vragen nogmaals aan iedereen, jong en minder jong, om de coronamaatregelen goed op te volgen. De basisregels gelden nog steeds: was regelmatig je handen, hou 1,5 meter afstand, draag een mondmasker waar nodig, beperk je tot 1 knuffelcontact, werk zoveel mogelijk van thuis en doe activiteiten liefst buiten. Sinds kort mag je met 10 mensen buiten afspreken, maar ook daar moet je afstand van mekaar houden. Indien dit niet mogelijk is, draag dan zeker een mondmasker. De politie zal controleren of de regels nageleefd worden. Indien nodig zullen zij ook verbaliseren”, meldt Chris Selleslagh (burgemeester).

Gepubliceerd op woensdag 10 mrt. 2021 om 16.16 u.