Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor binnenkort in jouw brievenbus?

Vanaf 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) van de Vlaamse overheid de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor

Waaraan hecht jij belang in jouw gemeente of stad? Ben je tevreden over de voorzieningen? Kan je er veilig fietsen? Zijn er genoeg activiteiten?

Deze bevraging is een uniek onderzoek die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt. Ze peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s.

Jouw medewerking aan deze burgerbevraging is vrijwillig, maar wel van groot belang. De waarde van de resultaten hangt immers af van het aantal personen die de vragenlijst invullen. Bovendien krijg je met deze bevraging de kans om je mening te geven over de thema’s die in jouw gemeente of stad belangrijk zijn. Met de resultaten van de bevraging wil ABB elk lokaal bestuur in Vlaanderen ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen.

Vlaanderen respecteert de privacy van elke burger. ABB maakt alleen analyses op gemeentelijk niveau en werkt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Voor meer uitleg kan je terecht op www.gemeente-stadsmonitor.vlaanderen.be. Op deze website kan je bovendien ook de resultaten van de vorige bevraging raadplegen.

Gepubliceerd op donderdag 2 feb. 2023 om 8.30 u.