Buurtfeest

Trots op de buurt waar je woont? Zin om je buren (nog) beter te leren kennen? Hoog tijd voor een feestje!
Zo pak je dat hier in Grimbergen aan:  

Stap 1: zoek je partner(s) in crime 

Het idee ligt op tafel. Ga nu op zoek naar extra handen om je te helpen. Voordeel: je leert elkaar alvast beter kennen als je samen iets organiseert. 

Stap 2: check je budget 

Welk materiaal heb je allemaal nodig? Hoeveel budget kan je besteden? Onze gemeente juicht buurtinitiatieven toe en geeft graag een financiële tegemoetkoming aan buurten of wijken die een feest willen organiseren. Een feest- of wijkbon wordt uitgereikt binnen het door de gemeenteraad goedgekeurde jaarbudget. 

Dit biedt de gemeente aan:

  • Een feestbon van € 150 voor buurtfeesten tot 99 deelnemers; 
  • Een wijkbon van € 250 voor wijkfeesten vanaf 100 deelnemers. 

Surf naar www.grimbergen.be/feestbon-buurtfeest, lees de voorwaarden en stuur het aanvraagformulier minstens 1 maand voor het buurtfeest door. 

AANVRAAG INDIENEN 

Stap 3: zorg voor voldoende eten en drinken 

Zoek de getalenteerde hobbykok in je buurt en/of spreek af dat elk gezin één gerecht maakt. Op die manier zal er meer dan genoeg eten zijn! Uiteraard blijft een BBQ de traditionele succesmaker.  

Stap 4: communiceer 

Breng iedereen op de hoogte van je buurtfeest. Facebook is de voor de hand liggende manier van (online) communiceren, maar denk ook aan een flyer in de brievenbus. Zo worden de oudere buurtbewoners niet vergeten. Bovendien is dit een leuke activiteit voor de kinderen én een win-win: je haalt ze namelijk van achter hun schermpje én ze leren elkaar kennen.   

Stap 5: ruim op 

De laatste loodjes niet vergeten. Ruim alles weer netjes op, zodat er geen aanzet tot sluikstort is.