Vlaamse Waterdagen - Campagne 'Hier begint de zee'

Water is misschien wel onze waardevolste grondstof. Vlaanderen werkt er dagelijks aan: van natuurprojecten tot waterrecreatie, van drinkwaterproductie tot afvalwaterzuivering, van droogtemaatregelen tot overstromingsbescherming.  

22 maart is Wereldwaterdag en verschillende partners bundelen tijdens de Vlaamse Waterdagen van 19 tot 27 maart hun krachten om de waterkwaliteit in het Zenne-, Dijle- en Demerbekken verder te verbeteren. 

Ook Grimbergen maakt deel uit van dit projectgebied en wil bijdragen aan een beter waterbewustzijn. 

Hoe? 

Je merkt binnenkort in jouw buurt de boodschap ‘Hier begint de zee’ aan het rioolputje. Daar is uiteraard een goede reden voor. Jaarlijks verdwijnt er immers heel wat afval in onze riolen en dat willen we tegengaan. 

Waarom? 

Afval in de riolen (o.a. peuken, blikjes, hondenpoepzakjes,…) zorgt voor verstoppingen en belast onnodig de zuiveringsstations. Er zijn trouwens ook heel wat producten die niet afbreekbaar zijn.  

Wist je trouwens dat bij hevige regenval de riool rechtstreeks kan overlopen in de waterloop? Zo komt dat afval dan in beken en rivieren terecht. Dit is uiteraard heel nadelig voor al het leven in en rond de waterloop, en dat moeten we net koesteren. Niets is immers zo gezellig als een mooi plekje aan het water! 

De zee begint hier bij ons! 

De zee, velen zijn er dol op en dat zullen we snel zien zodra het weer wat warmer wordt. Daarom is het belangrijk dat we er zorg voor dragen. En dat begint hier, bij ons! Want alle water loopt uiteindelijk toch naar zee.