Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Gemeentehuis zaterdag 13 oktober uitzonderlijk open voor attesten verkiezingen

Burgers die op de dag van de verkiezingen niet kunnen gaan stemmen omdat ze in het buitenland verblijven, hebben hiervoor een attest van hun gemeentebestuur nodig. Inwoners van Grimbergen die een dergelijk attest nodig hebben, kunnen hiervoor uitzonderlijk ook op zaterdag 13 oktober tussen 10.30 en 12 uur terecht op het gemeentehuis.
 
In België is elke stemgerechtigde burger verplicht om zich op 14 oktober naar het stemhokje te begeven. Enkel in bepaalde gevallen kunt u een uitzondering vragen. Indien u een geldige reden heeft om niet naar het stemlokaal te gaan op 14 oktober, dan dient u in de meeste gevallen een andere stemgerechtigde burger aan te duiden om in uw plaats te gaan stemmen. Dat gebeurt door middel van een volmacht.
 
Inwoners die op de dag van de verkiezingen in het buitenland verblijven hebben naast het volmachtformulier ook een attest van hun gemeentebestuur nodig (Attest A96a: Attest van tijdelijk verblijf in het buitenland). De attesten moeten ten laatste op 13 oktober in orde zijn.
 
Het formulier A96a kunt u vinden op de website van het gemeente: https://www.grimbergen.be/verkiezingen-14-oktober-2018.html. U vult dit in en brengt het mee naar de dienst bevolking en burgerlijke stand van het gemeentehuis waar het verder ingevuld wordt. Inwoners die tijdens de normale openingsuren kunnen komen, wordt gevraagd om zich dan aan te bieden.