De Gezondste Wandeling

Ontdek in Grimbergen 'De Gezondste Wandeling’!

Elke dag minstens een half uurtje stappen, daar kan geen medicijn tegenop.
Wandelen is een simpele manier om jouw gezondheid, humeur en geest een positieve boost te geven. En toch kan het nog beter!

Ontdekte je in Grimbergen 'De Gezondste Wandeling’ al? Het is een interactieve wandeling met 7 haltes. Bij elke halte vind je een QR-code met tips, informatie, geluids- of videofragmenten over een preventief gezondheidsthema.

Hoe kom ik op een gezondere manier de feestdagen door? Hoe hou ik mijn goede voornemens dit jaar wel vol?" De nieuwste wandeling benadert het thema 'gezonde voeding' op een laagdrempelige manier.


Van 1 december 2022 tot eind februari 2023 vind je De Gezondste Wandeling op de Gravenboswandeling, een wandeling van zo’n 6,1 km. Ze start aan de Lourdesgrot (Westvaartdijk 16-68, 1851 Grimbergen) en zet het thema 'gezonde voeding' in de kijker.

Goede voornemens vragen om een goed advies. Dat geven we met de informatie over gezonde voedingskeuzes. Waarom staat de voedingsdriehoek op zijn kop? Hoe kan je gezonder eten? En moet je nu meer eten in de winter of niet? Wandel en ontdek alles over gezonde voeding tijdens De Gezondste Wandeling.

'De Gezondste Wandeling’ snijdt elke drie maanden een nieuw thema aan en zet tegelijk een andere wandeling in de kijker. Haal die stapschoenen maar uit de kast!