De Gezondste Wandeling

Ontdek in Grimbergen 'De Gezondste Wandeling’!

Elke dag minstens een half uurtje stappen, daar kan geen medicijn tegenop.
Wandelen is een simpele manier om jouw gezondheid, humeur en geest een positieve boost te geven. En toch kan het nog beter!

Ontdekte je in Grimbergen 'De Gezondste Wandeling’ al? Het is een interactieve wandeling met 7 haltes. Bij elke halte vind je een QR-code met tips, informatie, geluids- of videofragmenten over een preventief gezondheidsthema.

“Een mammo-watte? En hoe verloopt zo’n stoelgangtest?" De nieuwste wandeling benadert het thema 'bevolkingsonderzoeken' op een laagdrempelige manier.


Van 1 september tot eind november 2022 vind je De Gezondste Wandeling op het Parelpad, een wandeling van zo’n 5,5 km. Ze start aan de Charleroyhoeve (Lierbaan 16, 1850 Grimbergen) en zet de bevolkingsonderzoeken naar kanker in de kijker. Bevolkingsonderzoeken naar kanker zijn belangrijk voor het tijdig opsporen van risico’s en kunnen de kans op genezing verhogen. Maar over welke bevolkingsonderzoeken gaat het dan precies? Vraag je je af hoe lang je haar moet zijn om het te doneren? En vanaf welke leeftijd je een mammografie moet laten nemen? Wandel en ontdek alles over de bevolkingsonderzoeken tijdens De Gezondste Wandeling.

'De Gezondste Wandeling’ snijdt elke drie maanden een nieuw thema aan en zet tegelijk een andere wandeling in de kijker. Haal die stapschoenen maar uit de kast!