De Lus

De Lus in het kort

De Lus is een recreatieve fietstocht toegankelijk voor jong en oud. Je kiest zelf wanneer je vertrekt en bepaalt je eigen tempo; stoppen onderweg voor een foto of drankje kan dus zeker. Je mag je foto's ook altijd delen via de hashtag #delus.

In 2023 voorzien we verschillende soorten lussen:

  • Gezinslus: een toegankelijke fietstocht van 25km waarbij kinderen op schattentocht kunnen gaan. Hebben ze de schat gevonden? Dan wacht er een lekkere verrassing.

  • Sportieve lus: een lange fietstocht van 60km die je onder andere naar het kanaal Leuven - Dijle brengt. Iets te overmoedig geweest? Dan kan je deze tocht inkorten naar 45km. 

  • Uitdagende lus: het gloednieuwe mountainbikeparcours ligt klaar om uitgezet te worden. Deze kan al ingereden worden tijdens de Lus! Het parcours van 37km brengt je doorheen onze gemeente en de buren in Vilvoorde.

  • G-lus: voor fietser met een beperking wordt een aangepaste route van ongeveer 5km voorzien. We vertrekken samen om 11 u. in het Guldendal! Heb je interesse om met een duofiets te fietsen (enkel voor personen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen)? Contacteer de dienst Vrije Tijd - Sport via mail om de fiets te reserveren: sport@grimbergen.be

  

Vertrekken kan tussen 9 u. en 15 u. in het Guldendal. Voor de G-lus is er een gezamenlijk startmoment om 11 u. voorzien.
 

Fiets, geniet en ontdek met De Lus

 


Kidsnamiddag

Tijdens de kidsnamiddag kunnen kinderen zich uitleven op verschillende fiets-gerelateerde activiteiten: smuk je eigen fiets op, maak al fietsend je eigen smoothie, fiets op gekke fietsen, wie krijgt als eerste zijn ballon kapot? Daarnaast kunnen ze zich helemaal uitleven op de springkastelen. 

Voor de allerkleinsten organiseren we dit jaar in samenwerking met Gezinsbond Strombeek voor het eerst het WK loopfietsen! Kom met je eigen loopfiets of huur er eentje bij de start, plezier staat voorop. Na afloop mag je kleine spruit zijn medaille en diploma in ontvangst nemen.

Het WK loopfietsen heeft volgende starturen: 

  1. 13.30 u.
  2. 14.30 u.
  3. 15.30 u.

Voorinschrijven voor het WK loopfietsen is niet nodig. 


Inschrijven

Voor € 3 inschrijvingsgeld ontvangt elke deelnemer bijstand en verzekering bij pech of ongeval en de kans om één van de drie fietswaardebonnen te winnen, die om 18 u. worden uitgereikt. 

Inschrijven gebeurt ter plaatse, op het Guldendal.

Wie graag zijn lus digitaal volgt, kan ter plaatse de QR-code van de gekozen lus scannen. Download hiervoor op voorhand of ter plaatse de App van RouteYou en maak een gratis account aan!