Activiteit "De Zondagen"

Jouw intercommunale Intradura werkt samen met CC De Ploter om lokale initiatieven die ons helpen om duurzamer te leven, in de kijker te zetten

Duurzaam hoeft niet duur of moeilijk te zijn

In je huis vind je al eens spullen terug die je niet vaak nodig hebt of snel uitgegroeid bent. Diezelfde spullen leggen bovendien vaak lange afstanden af of zijn niet duurzaam geproduceerd. We gooien ook nog steeds te veel vermijdbaar afval in de restafvalzak dat naar de verbrandingsoven gaat. In de restafvalzak zit bijvoorbeeld gemiddeld 40% keukenafval. Kortom: we kunnen met z’n allen heel wat kleine dingen in ons dagelijks leven veranderen die onze voetafdruk kleiner maken en helpen om de klimaatverandering te stoppen. Toestellen en kleding laten herstellen, spullen uitlenen, delen of ruilen, composteren, het vermijden van het weggooien van voedsel, minder vlees eten; het zijn allemaal duurzamere én goedkopere manieren om onze voetafdruk te verkleinen. 

Ontdek op zondag 19 maart in CC De Ploter initiatieven zoals het Repair Café, de fietsbib en andere deelinitiatieven. Volg een workshop zeep of foodwraps maken, ontdek hoe je thuis composteert en leer afvalarme initiatieven kennen voor jouw dagelijkse voorwerpen. Jong en oud kunnen die dag op ontdekking gaan hoe je stap voor stap onze dagelijkse gewoonten duurzamer kan maken.

Wanneer: zo 19/03/2023 van 10 u tot 17 u

Waar: CC De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Ternat

Programma:  https://www.ccdeploter.be/activiteiten (de Zondagen)

Folder - "De zondagen"13,8 Mb(pdf)