Energiehuis 3wplus

Wil je een lagere energiefactuur én meer wooncomfort maar weet je niet goed hoe dit te bereiken, klop dan gerust aan bij het Energiehuis 3wplus, het adviespunt voor energiezuinig wonen en renoveren in Halle-Vilvoorde. Hieronder een overzicht van het ruime aanbod in jouw gemeente:

De energieconsulent beantwoordt al je vragen

Heb je vragen over premies, zonnepanelen, isoleren, verbouwen, …? Iedere werkdag kan je ze van 9 tot 12.30 uur live stellen aan een energieconsulent. De Livechat is te vinden op de startpagina van Energiehuis 3wplus (energiehuis.3wplus.be)
Wil je toch liever iemand spraken aan het woon- en energieloket. Dit kan na het maken van een telefonische afspraak (0499 70 12 16) met onze energieconsulent Petra.

Woonconsulent: hulp bij al je woonvragen

In het woonloket van je gemeente kan je terecht met al je woonvragen. Wil je weten welke premies je kan krijgen, zoek je een sociale woning, is de wetgeving rond (ver)huren je wat onduidelijk, … de woonconsulent helpt je graag verder. Meer info: Eef (02 260 12 50, woonloket@grimbergen.be)

Energieaudit

Via een energieaudit screent een energiedeskundige jouw woning om te zien waar het energiezuiniger kan. Dit resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, aangevuld met informatie over premies en leningen. Een energieaudit kost € 50. Je energieaudit  aanvragen kan het hele jaar door via benoveren@3wplus.be.

Voor personen die tot de beschermde doelgroep behoren is dit gratis; zij kunnen een energieaudit en renovatiebegeleiding aanvragen bij de sociale renovatiebegeleider via deze link.

Renovatiebegeleiding: advies van begin tot einde

De renovatiecoaches van Energiehuis 3wplus staan je bij van a tot z bij je duurzaam verbouwproject. De renovatiecoach helpt onder meer met het maken van een kostenraming, het zoeken van aannemers, het vergelijken van offertes en het aanvragen van de premies. Als inwoner van de Gaston Devoswijk kan je zelfs gratis een beroep doen op een renovatiecoach.

Meer info: benoveren@3wplus.be of energiehuis.3wplus.be/renovatiecoach-3wplus

Mobiel Energiehuis: spring binnen met je energievragen

In de lente en de zomer komt het Mobiel Energiehuis langs in verschillende gemeenten. Dit is een mobiel loket waar je terecht kan voor gratis advies van een energiedeskundige over al je energievragen: van isoleren, zonnepanelen, warmtepompen en duurzaam verbouwen tot premies, leningen en je energiecontract. Ook advies over regenwaterrecuperatie kan je hier inwinnen. Meer info: energiehuis.3wplus.be/mobiel-energiehuis

Mijn VerbouwLening

Via de Mijn VerbouwLening is het mogelijk om aan een interessante rentevoet van 2,75 procent tot € 60.000 te lenen voor allerlei renovatiewerken aan je woning. De lening moet pas na maximaal 25 jaar afbetaald zijn. Meer info: energie@3wplus.be, energiehuis.3wplus.be/mijn-verbouwlening

Vind een kwaliteitsvolle aannemer via Energiek Wonen

Ben je op zoek naar een kwaliteitsvolle, lokale aannemer voor het plaatsen van isolatie, ramen, zonnepanelen of warmtepompen? Geef je gegevens door via EnergiekWonen.be en de aannemer komt langs voor een vrijblijvende offerte.

Premie voor sociaal verhuurders

Voer je isolatiewerken uit aan een woning die je verhuurt aan kwetsbare huurders, dan kan je via het Energiehuis 3wplus een huur- en isolatiepremie aanvragen. Een projectpromotor begeleidt het hele traject. Meer info: Meer info: Ine (02 486 64 08, energie@3wplus.be) of energiehuis.3wplus.be/premies/huur-en-isolatiepremie

Groenadvies

Wie zijn dak, gevel of ruimte rond de woning groener wil maken maar niet weet hoe eraan te beginnen, kan terecht bij de groenadviseur van 3wplus. De groenadviseur komt thuis langs voor advies op maat en zorgt voor begeleiding bij het project. Meer info: energiehuis.3wplus.be/groendaken-en-geveltuinen

Noodkoopfonds: nu renoveren, pas veel later betalen

Zorgt je eerder beperkt inkomen ervoor dat renoveren voor jou niet haalbaar is? Via het noodkoopfonds kan je een renteloze lening van maximaal 50.000 euro aangaan. Afbetalen moet pas na 20 jaar. Meer info: Eef (02 260 12 50, woonloket@grimbergen.be)

MEER INFO: energiehuis.3wplus.be, energie@3wplus.be, 02 486 64 86