Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Geen evenementen in Grimbergen tot 30 juni

Naar aanleiding van de corona-maatregelen heeft het college van burgemeester en schepenen van Grimbergen vorige week beslist om alle evenementen tot 30 juni te schrappen. Ook private evenementen worden niet toegelaten.
 
Grimbergen – William De Boeck, schepen van feesten: ”Door de verlenging van de corona-maatregelen door de veiligheidsraad, zien we ons als bestuur genoodzaakt om alle evenementen tot eind juni te schrappen. Ook particulieren of verenigingen mogen in die periode geen evenementen organiseren. Op die manier willen we de gezondheid van onze inwoners beschermen. Tijdens deze evenementen is het namelijk zo goed als onmogelijk om de regels met betrekking tot social distancing te respecteren.
 
Hoe het na 30 juni verder moet is nog niet duidelijk. Daarvoor wachten we op verdere richtlijnen van de veiligheidsraad. Eerder kondigde die al aan om alle massa-evenementen tot eind augustus te verbieden. Het is evenwel nog niet duidelijk hoe we de term massa-evenementen moeten interpreteren.”
 
De beslissing van het college heeft als gevolg dat alle kermissen tot eind juni niet zullen doorgaan.
 
“Meikermis in het centrum van Grimbergen en de kermissen in Humbeek Dorp, Beigem en Strombeek-Bever worden dus afgelast”, gaat schepen De Boeck verder. “Ook privé-initiatieven zoals de brocante in Beigem kunnen niet doorgaan.”
 
Daarnaast zijn er nog een reeks andere evenementen die niet kunnen plaatsvinden in deze periode, waaronder de buitenspeeldag en erfgoeddag. Inwoners mogen tot eind juni ook geen buurtfeesten organiseren.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen
 

Wat met privé-evenementen?
 
De gemeente krijgt veel vragen van burgers i.v.m. de regels voor het organiseren van privé-evenementen (huwelijken, verjaardagsfeesten, bbq met vrienden enz.). Hierover kan de gemeente momenteel geen informatie geven. Het bestuur moet immers wachten op de federale richtlijnen. Tijdens de persconferentie van 24 april liet de Nationale Veiligheidsraad wel al weten dat zeker tot 18 mei alle bijeenkomsten verboden blijven en huwelijken en begrafenissen enkel kunnen doorgaan in zeer beperkte kring. De mogelijkheden voor bijeenkomsten na die datum worden bestudeerd. De Nationale Veiligheidsraad zal zich hier in de komende weken over buigen. Zodra de gemeente nieuwe richtlijnen ontvangen heeft, zullen de inwoners hierover geïnformeerd kunnen worden.