Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Fiets- en wandelroutes

fietser in bosGrimbergen biedt voor fietsers en wandelaars tal van paden en routes die hen langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt. Of het nu prachtig lenteweer is of een strenge winter, in ieder landschap toont Grimbergen zich van zijn mooiste kant. Er lopen twee Grote Routepaden door Grimbergen: GR 12 en GR 18. GR 12 verbindt Amsterdam met Parijs en doorkruist onze gemeente van noordoost (Humbeek-Sas) naar zuidwest (Heizel). Door het ruim aanbod aan openbaar vervoer kan het parcours zo lang of zo kort gemaakt worden als men zelf maar wil. Hieronder worden een aantal wandel- en fietsroutes beschreven.
Moe van het wandelen en fietsen kan er in ze zomer een duik genomen worden in het openluchtzwembad “De Lammekes”. Dit zwemoord is dé plaats voor sportievelingen en personen die volop van de zomerse hitte willen genieten. In 2006 kreeg het zwembad een volledige opknapbeurt. Hierdoor is er nu toegang voor mindervaliden en is de veiligheid aanzienlijk verhoogd door het ultramodern elektronisch toegangssysteem dat zowel het betreden als het verlaten van het zwembad controleert.

Fietsers komen in Grimbergen uitgebreid aan hun trekken. Dankzij de “Vier Dorpenroute” kunnen zij de verschillende deelgemeenten vanuit een nieuwe invalshoek bekijken. Een mooie brochure van deze route is verkrijgbaar.
Meer info wandel- en fietsbrochures:

Toerisme Grimbergen
Prinsenstraat 22
1850 Grimbergen
Tel 02 260 12 99
toerisme@grimbergen.be