Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Fiets- en wandelroutes

Grimbergen biedt voor fietsers en wandelaars tal van paden en routes die hen langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt. Of het nu prachtig lenteweer is of een strenge winter, in ieder landschap toont Grimbergen zich van zijn mooiste kant. Er lopen twee Grote Routepaden door Grimbergen: GR 12 en GR 18. GR 12 verbindt Amsterdam met Parijs en doorkruist onze gemeente van noordoost (Humbeek-Sas) naar zuidwest (Heizel). Door het ruim aanbod aan openbaar vervoer kan het parcours zo lang of zo kort gemaakt worden als men zelf maar wil.

Nieuw!
Het Wandelnetwerk Brabantse Kouters werd ontwikkeld door Regionaal Landschap Brabantse Kouters en Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met de gemeenten Londerzeel, Opwijk, Meise, Asse, Affligem, Merchtem, Wemmel, Kapelle-op-den-Bos, Grimbergen, Zemst en Vilvoorde.
Kaarten en infogids zijn te koop in de gemeentewinkel.  

 

Fietsers komen in Grimbergen uitgebreid aan hun trekken. Dankzij de “Vier Dorpenroute” kunnen zij de verschillende deelgemeenten vanuit een nieuwe invalshoek bekijken. Een mooie brochure van deze route is verkrijgbaar.
Meer info wandel- en fietsbrochures:

Toerisme Grimbergen
Pastoor Woutersstraat 1 
1850 Grimbergen
Tel 02 260 12 99
toerisme@grimbergen.be