Geen afvalophaling ter vervanging van 11 juli en 15 augustus

De hoeveelheid restafval daalt de afgelopen jaren gestaag, onder meer door de uitgebreide pmd-regels en de gft-zakken in 2 volumes (30 en 60 liter). Dat is een goede zaak! 

Wekelijkse ophaling

De Vlaamse overheid legde gemeentebesturen een aantal doelstellingen rond afvalbeleid op. Om die te halen blijven we aandacht hebben voor het verminderen van rest- (en ander) afval. In heel wat gemeenten is er al het hele jaar een tweewekelijkse ophaling. In Grimbergen blijft Intradura wekelijks ophalen. Enkel op de feestdagen 11 juli en 15 augustus rijden ze niet langs. Tijdens die twee weken zal het restafval een weekje langer binnen blijven staan, want op het containerpark kan je het niet afgeven. We hopen op ieders begrip en medewerking.

Samen voor een proper Grimbergen

De restafvalzak van 11 juli haalt Intradura dus op 18 juli op. Mogen we vragen om dit afval pas vanaf 18 u. de avond voordien buiten te zetten? Zo vermijden we dat nieuwsgierige diertjes al eens komen snuffelen. Afval dat op de verkeerde dag wordt buitengezet, wordt bovendien beschouwd als sluikstort. 

Recycle!-app

Wil je op de hoogte blijven van de afvalophaling? Installeer dan de gratis Recycle!-app op je telefoon.