Gloednieuw afhaalpunt bevoorraadt oostzijde Humbeek-Sas met voedingsmiddelen

Vanaf 18 augustus kan je in 'de chalet' terecht om je bestelling op te halen.


Handelaars Hier-o, In-Side-Out, Huppeldepup en Sushi Daily Humbeek zetten hun schouders mee onder het afhaalpunt. Het punt werkt met een code en is gebaseerd op het principe van vertrouwen. 

Nog tot midden november is de brug aan Humbeek-Sas buiten werking. Ondertussen maken inwoners aan de oostzijde van de brug er het beste van. Om hen een hart onder de riem te steken werkte de dienst Lokale economie een afhaalinitiatief met enkele lokale handelaars uit. 

Fruit, biogroenten, brood, confituur en … sushi

Snel een brood halen: het zit er voor bewoners van de oostzijde van Humbeek-Sas even niet meer in. Voor hen zit er weinig anders op dan te wachten op de veerpont of enkele kilometers om te rijden. Omgekeerd ziet de lokale bakker zijn cliënteel natuurlijk ook dalen. En dus kwam de dienst Lokale economie met het initiatief om de succesvolle afhaalformule van Hier-o in Beigem naar de oostzijde van Humbeek-Sas te brengen. Op die manier wordt het voor inwoners langs die kant van de brug heel wat minder omslachtig om (bijvoorbeeld) fruit, biogroenten, brood, confituur en sushi te halen. Met dank aan deelnemende handelaars Hier-o, In-Side-Out, Huppeldepup en Sushi Daily Humbeek.

Handelaars die zich nog willen aansluiten, zijn welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij Wim Goossens van Hier-o via 0477 80 38 49 of wim@hier-o.be.


Afhaalpunt in ‘chalet’

Vanaf vrijdag 18 augustus kan je jouw bestellingen van voedingsmiddelen ophalen aan de oostzijde van de brug. Je plaatst jouw bestelling eenvoudig online bij een van de deelnemende handelaars en haalt ze af in 'de chalet'. Wie niet zo vlot met de computer werkt, kan ook telefonisch bestellen via 0477 80 38 49. Bij jouw bestelling ontvang je een code die toegang geeft.

Afhaalmomenten op:

• dinsdag tussen 17 u. en 22 u.

• woensdag tussen 13 u. en 22 u.

• vrijdag tussen 17 u. en 22 u.

• zaterdag tussen 8 u. en 22 u.


Bovenstaande afhaalmomenten zijn niet van toepassing op In-Side-Out. Hun brood zal je ’s ochtends en op zondag kunnen afhalen. Meer info over de praktische organisatie en het plaatsen van bestellingen vind je terug op https://hierobe.wordpress.com en https://www.insideoutshop.be.


Alle handelaars blijven open

De aanwezige winkels in de nabijheid van Humbeek-Sas blijven gewoon open. Wil jij hen steunen? Koop dan lokaal.

Gepubliceerd op vrijdag 18 aug. 2023 om 13.15 u.