Grimbergen laat inwoners meedenken over de bibliotheek van de toekomst.

U kan op verschillende momenten mee nadenken over de vorm en de invulling van de nieuwe bibliotheek.

De gemeente start een participatietraject op om burgers mee te laten nadenken over de vorm en de invulling van de nieuwe bibliotheek.”, licht 1e schepen Philip Roosen toe.

De gemeente Grimbergen bouwt een nieuw administratief centrum in het centrum van Grimbergen. Hierin komt ook de nieuwe bibliotheek. Momenteel werkt het ontwerpbureau aan de plannen. Voor de bibliotheek zal een ruimte van 1.000 m2 worden voorzien, verdeeld over 2 verdiepingen. Maar dit bouwvolume moet uiteraard nog een concrete invulling krijgen.

Het gemeentebestuur wil de nieuwe ‘bibliotheek van de toekomst’ zo vorm geven dat ze voldoet aan de noden en verwachtingen van de inwoners. Hierbij rijzen heel wat vragen en waarschijnlijk moet het meer zijn dan ‘boekje in en boekje uit’.

Moet de nieuwe bibliotheek een plaats worden waar men kan lezen met een koffie of thee, studeren, op de computer werken en waar men elkaar kan ontmoeten? Moeten alle collecties behouden blijven? En moeten we blijven investeren in CD’s en DVD’s in tijden waar digitalisering hoogtij viert? Wat verwachten jongeren en wat verwachten de scholen?

“Om de juiste keuzes te maken start de gemeente met een participatietraject. Tijdens het traject kan je op verschillende momenten meedenken over de vorm en invulling van de nieuwe bibliotheek.”, aldus schepen Philip Roosen.  “We maken hiervoor gebruik van onze gloednieuwe participatietool. Deze tool zal vanaf nu frequent worden ingezet om de mening van de inwoners te kennen over concrete vragen, problemen en beleidsplannen”.

Ontdek nu alvast alle info op grimbergendenktmee. Je kan je nu al aanmelden en je kan nu al algemene info terug vinden over de eerste twee participatietrajecten, namelijk de bibliotheek van de toekomst en ons klimaatplan.

Vanaf september kan je ook echt je mening geven.

Gepubliceerd op woensdag 30 jun. 2021 om 12.45 u.