Grimbergen stelt openluchtlocaties open voor verenigingen

Verenigingen kunnen gratis gebruik maken van 4 openluchtlocaties.

Gemeente Grimbergen stelt openluchtlocaties open voor de verenigingen

Grimbergen, 19 mei 2021: Vanaf 1 juni stelt de gemeente Grimbergen vier openluchtlocaties gratis ter beschikking voor Grimbergse verenigingen.

In september 2020 stelde de gemeente Grimbergen, in samenwerking met de adviesraden, een bestedingskader op voor het noodfonds dat ter beschikking werd gesteld voor jeugd- sport- en cultuurverenigingen. Hierbij werd rekening gehouden met de noden van de Grimbergse verenigingen. Zo kwam er een groeimanager, ontving iedere vereniging een hygiënebox, is er logistieke ondersteuning … Één van die noden waren ook openluchtlocaties. “Bij de eerste versoepelingen is het heel belangrijk dat er voldoende activiteiten in open lucht kunnen georganiseerd worden. Daarom stellen we, in Grimbergen, vanaf 1 juni vier openluchtlocaties gratis ter beschikking van de verenigingen”, zegt schepen van cultuur Philip Roosen.

Vier locaties

Er werd een werkgroep opgesteld binnen de gemeente die zich boog over mogelijke openluchtlocaties. Al snel werd duidelijk dat we voor ieder wat wils willen aanbieden en dat we zowel grote als kleine evenementen willen ondersteunen.

De eerste locatie is het kerkplein in Grimbergen-centrum. Dit kerkplein wordt uitgerust met een podiumwagen, HERAS-hekkens, tafels en stoelen. Ook is er elektriciteit en water aanwezig indien gewenst.

Daarnaast ging de gemeente een samenwerking aan met CC Strombeek. Grimbergse verenigingen kunnen gebruik maken van het podium op KOER 1853. Hier kunnen ze genieten van een volledig technisch uitgerust podium én technische ondersteuning.

Om ook kleinere activiteiten te kunnen organiseren in de buitenlucht sprak de gemeente af met POC Humbeek en PC Beigem dat ook zij hun buitenlocatie openstellen voor de verenigingen. Hier zijn tafels en stoelen aanwezig zodat verenigingen kleinere activiteiten kunnen organiseren zoals een kaart- of spelletjesnamiddag, een cursus bloemschikken… De mogelijkheden zijn eindeloos.

“Op deze manier probeert de gemeente Grimbergen haar verenigingen een hart onder de riem te steken. Het begint bij iedereen te kriebelen om weer activiteiten te doen en evenementen te organiseren. In Grimbergen zijn ze helemaal klaar voor de versoepelingen!”, zegt schepen van sport Tom Gaudaen.

 

Gepubliceerd op woensdag 19 mei 2021 om 10.23 u.