Grimbergen trakteerde zijn ondernemers op een inspirerend netwerkmoment

Op donderdag 14 november vond een geslaagde tweede editie van de Bedrijvenavond plaats.

Grimbergen verwelkomde zijn ondernemers in Hotel-Restaurant Abbey voor alweer een succesvolle editie van de Bedrijvenavond.

Met de Bedrijvenavond wil het gemeentebestuur een brug slaan tussen enerzijds de lokale ondernemers en bedrijven onderling en anderzijds het gemeentebestuur en zijn administratie. Dit jaar mocht lokale ondernemer Hotel-Restaurant Abbey de talrijk opgekomen collega-ondernemers ontvangen in zijn mooie feestzaal.

Aangevaren brug scheidde Oost en West

Terwijl de energieprijzen lijken terug te vallen en ook de inflatie haar hoogtepunt schijnt te hebben bereikt, werd de brug van Humbeek in juni van dit jaar voor een tweede keer op korte termijn geraakt door een binnenschip. De brug was maanden buiten dienst en scheidde Humbeek in Oost en West. Dit had serieuze gevolgen voor zowel onze inwoners als onze handelaars.

In de dagen na de aanvaring belegde de dienst lokale economie een infomoment met de plaatselijke handelaars waarbij er in eerste instantie geluisterd werd naar de bekommernissen.

Samen zochten ze naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem en organiseerden we een afhaalpunt aan de oostkant van de brug om ook de onfortuinlijke dorpsgenoten aldaar een hart onder de riem te steken. Ook verzocht de gemeente de bevoegde instanties om de onmiddellijke omgeving van de brug aan te duiden als werfzone zodat getroffen handelaars, horeca-uitbaters en andere kleine ondernemingen aanspraak zouden kunnen maken op de Vlaamse Hinderpremie.

Grimbergen staat ondernemers bij

Met dit en andere gekende initiatieven, zoals het centraal aanspreekpunt voor de ondernemers, Goesting in Lentemarkt, de eindejaarsactie, de nieuwsbrief lokale economie, enz. wil Grimbergen blijvend inzetten op een positieve en constructieve samenwerking met onze ondernemers in een kader van wederzijds begrip.

Succesvolle editie

Ook dit jaar kon er gesproken worden van een succesvolle editie van de Bedrijvenavond met meer dan 90 aanwezigen. De avond was op een mum van tijd volgeboekt. 

Gastlocatie van het netwerkmoment was Hotel-Restaurant Abbey, alwaar de Grimbergse ondernemer door Imboorling getrakteerd werd op een humoristische, inspirerende vitaminekuur voor de ondernemende geest. Afsluiten deden ze met een receptie aangeboden door het gemeentebestuur.

Gepubliceerd op vrijdag 17 nov 2023 om 11.10 u.