Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Op vrijdag 9 oktober zullen de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten zijn door ICT-aanpassingen. 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Uitbater horecazaak

Er bestaat momenteel een ruim, kwalitatief gamma, niet altijd voor een hogere prijs, dat u in de winkel in uw buurt of bij de bekende groothandel kunt vinden. Uw klanten zullen uw betrokkenheid zeker waarderen.

Als u fairtrade producten aanbiedt of gebruikt in uw zaak steunt u de eerlijke handel. En dat moet worden bekend gemaakt. Elke uitbater die minstens twee producten in zijn zaak aanbiedt of gebruikt en er zijn klanten tevens opmerkzaam op maakt, willen wij in de aandacht brengen. Als u ons het attest (mail naar ftgrimbergen@skynet.be of stuur op naar Jan De Leeuw, Rodenbachlaan 4, 1850 Grimbergen) terugbezorgt, krijgt u binnenkort een sticker met de vermelding ‘Grimbergen fairtrade, wij doen mee”. Er verschijnen regelmatig artikels in het gemeentelijk informatiemagazine waarin we uw zaak vermelden. Ook op deze website wordt u vermeld in de lijst met zaken. En bij acties van de trekkersgroep, zoals de fairtrade wandelingen, zorgen we er zeker voor dat de deelnemende zaken niet worden vergeten.

Uiteraard weten wij dat heel wat horecazaken gebonden zijn aan hun brouwer en vaste leveranciers. Daarom een paar suggesties :
Een heleboel leveranciers bieden een fairtrade variant aan. Het is dus misschien toch eenvoudig om te kiezen voor eerlijke handel. Voor de volledige lijst van fairtradeleveranciers en –producten kan u terecht op de website van Max Havelaar of van FairTradeGemeenten. Of beter nog, vraag aan uw leverancier of hij fairtrade producten aanbiedt.

Vaak wordt fairtrade verbonden met koffie en wijn. Daarvoor bestaat een groot aanbod. Maar er zijn ook heel wat andere producten die u ofwel rechtreeks kan aanbieden aan uw klant, ofwel kan gebruiken in de bereiding van de maaltijden:

  • Rechtstreeks: behalve koffie, thee en wijn, zijn er ook frisdranken (fruitsap), koekjes voor bij de koffie, confituur, snoep, roomijs, bloemen,…
  • In bereidingen: chocolade, gedroogd fruit, honing, rietsuiker, rijst, siroop,…

Klanten weten het te waarderen als horecabedrijven Fairtrade-producten gebruiken omdat dat vertrouwen geeft in de ethiek van de uitbater en de kwaliteit van de producten. Maak dus kenbaar dat u de campagne steunt door een vermelding op uw kaart of op uw website. Wij kunnen ook zorgen voor bvb. leuke bierkaartjes of een affiche. Uw klant zal het opmerken.

Bent u geïnteresseerd in ons initiatief maar hebt u nog vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar ftgrimbergen@skynet.be.
KLIK HIER om het logo van Grimbergen Fairtradegemeente te downloaden.