Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Op vrijdag 9 oktober zullen de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten zijn door ICT-aanpassingen. 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Vereniging

Grimbergen wenst zoveel als mogelijk verenigingen bij het fairtrade gebeuren te betrekken. Bent u als vereniging sociaal betrokken? Steun dan dit initiatief!

Dit betekent niet dat u bij al uw activiteiten producten van eerlijke handel hoeft te gebruiken. Steun kan op verschillende manieren: verbruik van enkele fairtrade producten in uw lokaal of bij een festiviteiten (zoals koffie, wijn en fruitsap, rijst, chocolade,…), hulp aan de fairtrade werkgroep tijdens een bepaald evenement, verwijs eens naar fairtrade in een brief naar je leden, hang affiches op,… Er zijn heel wat mogelijkheden. Het is vooral de bedoeling dat je je als vereniging engageert om “eerlijke handel” af en toe in beeld te brengen.

Wenst u ook deel te nemen? Vul dan dit attest in en en mail het naar ftgrimbergen@skynet.be

Voor het aankopen van deze fairtradeproducten kan u, indien u dat wenst, ondermeer terecht in de Oxfam-Wereldwinkel Strombeek, de Villegasstraat 12, 1853 Grimbergen, 0473/96.04.51. Bij Oxfam krijgt een vereniging 5 procent korting op de winkelprijs. Bovendien kunnen niet-verbruikte producten aan hen teruggegeven worden aangezien de facturatie achteraf gebeurt.

Nieuw is dat een vereniging daarenboven ook gratis een fairtradebanner kan reserveren bij de gemeentewinkel door een mailtje te sturen naar eco@grimbergen.be of langs te gaan of te bellen naar de gemeentewinkel (Prinsenstraat 22, 1850 Grimbergen, 02/260.12.97). Met deze fairtradebanner geeft u aan dat u onder andere fairtradeproducten gebruikt en steunt u het fairtradeverhaal.

Indien u nog meer uw engagement wilt uitspreken kunt u als vereniging ook een intentieverklaring tekenen die u kunt aanvragen bij Lieve De Decker, lieve.dedecker@grimbergen.be, tel.: 02/260.12.98.


KLIK HIER om het logo van Grimbergen Fairtradegemeente te downloaden