Hoe moet u uw afspraak bevestigen of annuleren?

Iedere volwassen Vlaming ontvangt een uitnodiging per brief. Indien uw gegevens bekend zijn kan dit ook via e-mail of SMS gebeuren.

De brief bestaat uit drie bladzijden

  • De eerste pagina is een e-ticket met daarop een streepjes- en QR-code én een link naar een website waar u zich kan registreren: laatjevaccineren.be. Deze pagina moet u meenemen naar het vaccinatiecentrum. Goed bijhouden dus.
  • Op de ommekant zal u het precieze tijdstip kunnen lezen waarop u in het vaccinatiecentrum verwacht wordt. Het gaat om twee data: één voor uw eerste inenting en één voor de herhalingsprik, een aantal weken later, afhankelijk van het gebruikte vaccin.
  • Op het laatste kantje staat praktische informatie over de vaccinatie zelf.

 

U moet de voorgestelde datum bevestigen, wijzigen of de uitnodiging weigeren. Zo zorgen we ervoor dat het vaccineren optimaal verloopt en dat er geen vaccins verspild worden.

  • Dit kan telefonisch via het callcenter: 0492 18 75 35.
  • Online via: laatjevaccineren.be – gebruik de link die in uw uitnodiging staat.
  • Of via MijnBurgerprofiel.

 

Op pagina 2 en 3 van de uitnodiging vindt u meer gedetailleerde informatie.

OPTIE 1- AFSPRAAK MAKEN VOOR CORONAVACCINATIE 

U maakt een afspraak voor de vaccinatie tegen corona door online of telefonisch uw uitnodiging te bevestigen. Zodra u heeft bevestigd, ligt uw afspraak vast en verwachten we u op de die dag en tijdstip.

OPTIE 2 - VOORGESTELDE DATUM WIJZINGEN 

Wil u zich laten vaccineren, maar bent u niet beschikbaar op het voorgestelde moment? Probeer er eerst alles aan te doen om u toch vrij te maken. U heeft bijvoorbeeld recht op vaccinatieverlof op uw werk.

Kan u zich echt niet vrij maken? Boek uw afspraak dan om naar een ander tijdstip.

U kan de locatie waar u gevaccineerd wordt niet wijzigen.

OPTIE 3 - UITNODIGING WEIGEREN 

De prik tegen corona is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Alleen als genoeg mensen zich laten vaccineren, kunnen we naar groepsimmuniteit evolueren.  

Wil u zich toch liever niet laten vaccineren tegen COVID-19? Laat het ons zeker weten. Zo kunnen we uw vaccin aan iemand anders geven. U kan zich achteraf nog steeds aansluiten bij een volgend aanbod voor vaccinatie. U komt dan wel achteraan op de wachtlijst te staan, na alle mensen die wel ingaan op hun uitnodiging.