Horecazaak starten

Om een horecazaak te starten of over te nemen in Grimbergen moet u over een uitbatingsvergunning beschikken.

Wie mag een horecazaak uitbaten?

  • U mag geen grote strafrechtelijke veroordelingen (een criminele of correctionele straf van meer dan 1 maand) opgelopen hebben, tenzij deze al geruime tijd verstreken zijn
  • U moet voldoende verzekerd zijn (Burgerlijke Aansprakelijkheid/objectieve aansprakelijkheid, brand en ontploffing)
  • Uw horecazaak moet voldoen aan een aantal voorwaarden i.v.m. brandveiligheid, hygiĆ«ne en stedenbouw

Hoe aanvragen? 

Uw aanvraag voor een vergunning dient u schriftelijk of digitaal in. Het aanvraagformulier kan u hier vinden. 

Uw aanvraag moet de volgende documenten en gegevens bevatten:

  • Kopie van de identiteitskaart, recto-verso, van de verantwoordelijke uitbater
  • Een uittreksel uit de Kruispuntenbank van Ondernemingen
  • Een plan van de horeca-inrichting met aanduiding van de oppervlakte
  • Het brandveiligheidsattest voor horecazaken opgemaakt door de brandweer Vilvoorde
  • Een kopie of attest van de verzekering wettelijke BA uitbating
  • Een kopie of attest van de brandverzekering
  • Indien huurder - een kopie van de handelshuurovereenkomst
  • Een kopie van de aanvraag bij de voedselinspectie (FAVV)
  • Indien nodig een meldingsformulier milieuklasse 3
  • Indien nodig een aanvraag vergunning milieuklasse 1 of 2

Kostprijs

De vergunning is gratis.