Infosessie 'Mijn tuin is koel'

Planten kwijnen weg door droogte, verbranden door zon of overstromen bij intense regenvlagen. Ook ons favoriete schaduwplekje in de tuin is niet meer zo koel en de zon en hitte pesten ons weg van het terras.

Kunnen we dan niets doen? Zeker wel!

Door bewuste keuzes te maken, wapent u uw tuin tegen zowel droogte als intense regens. U kan de verhitting afzwakken en onnodig vochtverlies voorkomen in uw tuin. Maak schaduw op de juiste plaatsen, zorg ervoor dat het water goed in de bodem kan infiltreren en kies voor de gepaste planten voor elke plek in uw tuin. Het zijn de voornaamste richtlijnen waarmee u van uw tuin weer een aangename plek maakt om in te leven en te beleven. Met wat geluk stralen de effecten zelfs binnenhuis door.

Zin om er werk van te maken? Wij helpen u een handje!

Al die richtlijnen zijn goed en wel, maar hoe begint u eraan?

Met het project 'KlimaatRobuuste Tuinen, in samenwerking met de TuinCoach* van Intradura, begeleiden we u bij de omvorming van uw tuin tot een tuin die bestand is tegen het veranderende klimaat en die u weer laat genieten van uw eigen kleine oase.

Infosessie 'Mijn tuin is koel'

Dit infomoment vormt de basis van de opleiding en geeft u achtergrond om over uw tuin na te denken. Via een stappenplan helpen we u op weg om de eigenschappen van uw tuin in kaart te brengen en tonen we hoe u de kennis die u daaruit haalt, kan gebruiken om mogelijke oplossingen te koppelen aan wat u graag hebt in uw tuin. Hiermee kan u zelf aan de slag gaan of kan u uzelf voorbereiden om met een professional in zee te gaan.

Praktisch

De online infosessie 'Mijn Tuin is Koel' zal plaatsvinden op donderdag 8 juli of 12 augustus om 19u30 en zal ongeveer anderhalf uur duren. Wie zich deze zomer voorbereidt, kan meteen in actie schieten en in het najaar al de nodige plantwerken uitvoeren.

Hebt u interesse?

Surf naar www.intradura.be en schrijf u in. Deze activiteit is gratis, maar inschrijven is verplicht. Bij grote interesse worden eventueel bijkomende infomomenten georganiseerd.    

Na de infosessie

Wie na deze infosessie meer hulp wenst, zal in het najaar een workshop kunnen volgen waarop de TuinCoach u concreter verder zal helpen om uw tuin zelf onder de loep te nemen en een nieuw tuinplan op te stellen. Wenst u toch liever advies op maat? Ook dat zal op aanvraag mogelijk zijn. De TuinCoach zal dan na een bezoek aan uw tuin een kort advies formuleren waarmee u uw tuin klimaatrobuuster kan maken. Hou dus de website van Intradura in de gaten. 

*De TuinCoach is een onderdeel van de afvalpreventiewerking van Intradura en het provinciaal project 'Leve de Tuin'.