Infosessie autodelen

Autodelen van start in Grimbergen

In oktober geven we met de lancering van Cambio autodelen het startschot voor de allereerste actie uit ons actieplan 'gedeelde mobiliteit'. Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen, kunnen vanaf oktober een auto uitlenen in Grimbergen via het autodeelsysteem Cambio.

Cambio autodelen valt best te vergelijken met een uitleendienst, maar dan niet voor boeken of DVD's, maar voor auto's. Het is een flexibele formule waarbij aan een standplaats dag en nacht auto's klaar staan voor de gebruikers (zowel particulieren als organisaties en bedrijven). Wie bij Cambio aangesloten is, kan een auto reserveren voor de periode dat hij/zij er één wil, op het moment dat hem/haar het best uitkomt. Een Cambio gebruiker betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers) en kan dus heel wat geld uitsparen als de auto slechts sporadisch gebruikt wordt. Van de wagen zelf (onderhoud, keuring, administratie, ...) hoeft men zich niets aan te trekken. Cambio zorgt voor alles. Kortom: ideaal als alternatief voor de vaak minder gebruikte 2e wagen.

Interesse?

Kom naar de infosessie op 26 oktober 2021 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis!

Na een algemene inleiding door Autodelen.net, zal Cambio haar werking toelichten. Afsluiten doen we met een toelichting over particulier autodelen.

Inschrijven is verplicht en kan via deze link

Meer info?

Dienst Omgevingsbeleid: omgevingsbeleid@grimbergen.be, 02 260 13 33
Cambio: 09 242 32 15 of www.cambio.be


Inschrijving infosessie autodelen