Infosessies (online)

De weersomstandigheden worden extremer. Te droge en te natte periodes komen de laatste jaren meer en meer voor. Tuincoach Wim legt in deze webinar alle technieken uit om je tuin om te vormen naar en spons en opslagplaats voor water dat je kan opslaan voor droge tijden of langzaam in de bodem kan laten dringen. Met de juiste aanpak kan je al het regenwater dat op en rond je huis valt ter plaatsen houden en zo de kans op overstromingen verminderen. De TuinCoach is een onderdeel van de afvalpreventiewerking van Intradura en het provinciaal project ‘Leve de Tuin’.

Kleine ontharding

Maandag 17/10 om 20u.

Laat je niet afschrikken bij het woord ‘Ontharden’. Begin klein en met een tegeltuin, gevelgroen, groene voegen, grasdals … en zie waar je eindigt. Je komt meer te weten over de verschillende mogelijkheden, de voor- en nadelen en hoe je tewerk gaat om tot een mooi nieuw stukje groen te komen.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen

‘Afval’ in de tuin – hergebruik of juist verwijderen

Maandag 24/10 om 20u.

Hoe ga je om met afval in je tuin wanneer je je tuin herinricht, onthardt of bv. een tuinberging sloopt? Je krijgt suggesties over hoe je groot snoeihout, sloophout, steenpuin … kan hergebruiken en opnieuw nuttig kan toepassen in je tuin. En je krijgt info over waar je naartoe kan met afval dat je niet hergebruikt, of met gevaarlijk afval zoals asbestgolfplaten.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen

Water in de Tuin

Maandag 07/11 om 20u.

Water in de tuin goed beheren is belangrijk voor jouw planten, de directe omgeving, maar ook voor onze bredere maatschappij. Je leert meer over hoe je water in je tuin kan verwerken en daarbij waterproblemen zoals schaarste en overlast kan aanpakken, maar ook over de functies die water in je tuin kan vervullen.

Webinar: https://intradura.be/nl/workshops-klimaatbestendige-tuinen


Sessies in samenwerking met jouw gemeente/stad, Intradura en de Tuinkracht (Leve de tuin Provincie Vlaams Brabant)