Inschrijven in een Grimbergse school

Basisonderwijs

Voor het schooljaar 2021-2022 werken alle Grimbergse kleuter- en lagere scholen met één centraal aanmeldingssysteem.
Dit systeem zorgt ervoor dat u als ouder niet moet aanschuiven of kamperen voor de schoolpoort om uw kind in te schrijven.

Op 4 januari 2021 start de afzonderlijke aanmeldingsperiode voor:

  • broers en zussen
  • kinderen van personeelsleden van een bepaalde school

Deze voorrangsperiode eindigt op zondag 17 januari 2021 om 23.00 uur. Kinderen uit de voorrangsgroepen die dan niet zijn aangemeld, verliezen hun voorrangsrecht.

Vanaf 1 maart 2021 (9.00 uur) kunnen alle andere kinderen aangemeld worden. Deze algemene aanmeldingsperiode eindigt op woensdag 31 maart 2021 om 23.00 uur.
Kinderen die dan niet aangemeld zijn, zullen pas vanaf 1 juni 2021 kunnen inschrijven in scholen waar er nog een vrije plaats is voor het geboortejaar of leerjaar waartoe zij behoren.

Op aanmelden.grimbergen.be vindt u alle informatie op een rij.

Secundair onderwijs

Ook secundaire scholen hebben in onze regio steeds vaker meer kandidaat-inschrijvers dan plaatsen. 66 scholen uit het Vlaams Gewest besloten daarom om kinderen voor een inschrijving te laten aanmelden via een gemeenschappelijk digitaal register.

De scholen uit Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Vilvoorde en Wemmel traden toe tot dit platform. Alle nuttige informatie hierover vindt u op de website aanmelden.school.

De meeste Nederlandstalige secundaire scholen uit het Brussels Gewest (Brussel, Jette, Laken…) werken ook met een aanmeldingsprocedure. Zij gebruiken een platform dat u vindt op het internetadres inschrijveninbrussel.be.

Enkel kinderen die willen inschrijven voor het eerste jaar secundair onderwijs moeten aanmelden.

Raadpleeg steeds de website van de scholen waarin u geïnteresseerd bent. Zo weet u zeker of er gewerkt wordt met aanmelding of rechtstreekse inschrijving en mist u de boot niet.